Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

174

540 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1606 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6350 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1

1 sztuka

0.5 pęczka

5 łyżek

5 sztuk

3 łyżki

120 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem   - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem   - Krok 2

Krok 3

Smaż mięso na patelni ok. 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem   - Krok 3

Krok 4

W tym czasie porwij sałatę lodową i wrzuć do dużej miski. Cebulę, ser, ogórki i kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do sałaty.

Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem   - Krok 4

Krok 5

W drugiej misce wymieszaj majonez z ketchupem, wodą, chrzanem i sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem   - Krok 5

Krok 6

Usmażone piersi z kurczaka pokrój w kostkę.

Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem   - Krok 6

Krok 7

Teraz połącz wszystkie składniki z sosem, mięsem i posiekaną natką pietruszki. Przełóż do mniejszych miseczek i podawaj.

Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem   - Krok 7
42

Opinie o przepisie

  • Jacek Grzegorz Burzyński

    Jacek Grzegorz Burzyński

    Bardzo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Baczyńska

    Maria Baczyńska

    Własnie zrobiłam sałatkę,jest pyszna i godna polecenia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Kalina

    Elżbieta Kalina

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tobiasz Czapura

    Tobiasz Czapura

    Drwale nie jedzą sałatek, tylko własnoręcznie upolowane dziki;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Zietera

    Marcin Zietera

    Wspaniały przepis , szczególnie na wieczory przy piwie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika Walczak

    Weronika Walczak

    Pycha :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antonina Szajnowska

    Antonina Szajnowska

    Dobre z dobrym a zle samo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławek Wrzosiński

    Sławek Wrzosiński

    Masakra z dietetycznego punktu widzenia, a jeszcze te chemiczne dodatki!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Wojciech Rosiński

    Piotr Wojciech Rosiński

    (y) :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Majka Tojza

    Majka Tojza

    czy to jest danie na jutrzejszą kolację??;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Brodowska

    Teresa Brodowska

    Bardzo apetycznie wygląda . Mogę się załapać?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrianna Gołaski

    Adrianna Gołaski

    Czy ktoś próbował ten sos?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miroslaw Radziul

    Miroslaw Radziul

    taaaak podawaj mam czerwone wino wytrawne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anita Dudek

    Anita Dudek

    Jak dla mnie za dużo dobroci na raz. Zazwyczaj nie mieszam ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Parzych

    Krzysztof Parzych

    Sranie w banie, jaki drwal je salatki ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dobrawa Wilczyńska

    Dobrawa Wilczyńska

    Ja bym wyrzuciła kiełbasę :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Maryniak

    Magda Maryniak

    swietna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Giezek

    Wojciech Giezek

    tak jestem chętny -apetyczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Chełchowski

    Andrzej Chełchowski

    widzę to przyrządzone w niedziele przyjadę na obiad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Świętalska

    Kasia Świętalska

    Ja myślę ,że można bez kiełbasy ;-) Albo zastąpić ją jakąś fajną szyneczką :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Jarecka

    Barbara Jarecka

    pysznie wygląda i chyba tak smakuje pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Ptasińska

    Halina Ptasińska

    ja bardzo chętnie....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Dembowska

    Elzbieta Dembowska

    Głodna jestem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rancid Rancid

    Rancid Rancid

    kiełbasa i kurcze w jednej sałatce + ser żółty?trochę przesada.za ciężkie na kolację

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Partyka

    Barbara Partyka

    szaleństwo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Kowalczyk

    Małgorzata Kowalczyk

    tez bym taka zjadla

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Iwona Wróbel

    Maria Iwona Wróbel

    Ale kochana robisz apetyt-MNIAM

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Sokal

    Ryszard Sokal

    Dla nie zorientowanych podaję, iż nazwa sałatki wzięła się z tego,iż nadaje się do natychmiastowego wrabania!!!☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Karaszewski

    Piotr Karaszewski

    wygląda zacnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Blaszkowski

    Marek Blaszkowski

    A na co?

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem  Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem

Czego tutaj nie ma!? Soczysty grillowany kurczak, kawałki kiełbasy, ogórki konserwowe, ser żółty, cebula i sałata, a wszystko to skąpane w sałatkowym sosie czosnkowym zrobionym z ketchupu, majonezu i chrzanu. Sałatka Drwala to danie na bogato i, jak nazwa wskazuje, konkretny posiłek, w sam raz na obiad lub kolację nie tylko dla rosłych drwali.To smakowita potrawa, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Ta sałatka daje także możliwość dalszego rozbudowywania listy składników chociażby o kukurydzę, fasolę z puszki, pokrojoną w grubą kostkę paprykę lub pomidory. Możesz do niej dodać wszystko, co lubisz. Podawać należy ją ze słusznej wielkości pajdą chleba lub z kawałkiem bagietki. Dobre będą też upieczone na patelni grzanki, ale o na takie rzeczy nie rozdrabniałby się żaden głodny drwal.