Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem - VIDEO
łatwe
10585 osób zapisało
Składniki
5 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
120 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 łyżka
4 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Krok 3
Smaż mięso na patelni ok. 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Krok 4
W tym czasie porwij sałatę lodową i wrzuć do dużej miski. Cebulę, ser, ogórki i kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do sałaty.

Krok 5
W drugiej misce wymieszaj majonez z ketchupem, wodą, chrzanem i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 6
Usmażone piersi z kurczaka pokrój w kostkę.

Krok 7
Teraz połącz wszystkie składniki z sosem, mięsem i posiekaną natką pietruszki. Przełóż do mniejszych miseczek i podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem - VIDEO
Czego tutaj nie ma!? Soczysty grillowany kurczak, kawałki kiełbasy, ogórki konserwowe, ser żółty, cebula i sałata, a wszystko to skąpane w sałatkowym sosie czosnkowym zrobionym z ketchupu, majonezu i chrzanu. Sałatka „Drwala” to danie na bogato i, jak nazwa wskazuje, konkretny posiłek, w sam raz na obiad lub kolację nie tylko dla rosłych drwali. To smakowita potrawa, którą przygotujesz w kilkanaście minut.
Dla kogo?
Sałatka „Drwala” to idealna propozycja dla miłośników solidnych posiłków, którzy jednak nie mają ochoty lub czasu na wielogodzinne marynowanie mięsnych porcji i regularne doglądanie potrawy podczas jej obróbki termicznej. Mimo użycia różnorodnych składników, sałatka „Drwala” z kurczakiem nie jest skomplikowanym daniem.
Na jaką okazję?
To zdecydowanie coś więcej niż tylko przekąska! Sałatka „Drwala” z soczystym kurczakiem jest przysmakiem, który śmiało może pojawić się na stole w roli dania głównego podczas obiadu albo kolacji. Zwłaszcza jeśli w ciągu zabieganego dnia nie było czasu na spokojny posiłek.
Czy wiesz, że?
Sałatka „Drwala” z kurczakiem to przepis, który daje także możliwość dalszego rozbudowywania listy składników, chociażby o kukurydzę, fasolę z puszki, pokrojoną w grubą kostkę paprykę lub pomidory. Możesz do niej dodać wszystko, co lubisz.
Dla urozmaicenia:
Bogatą w składniki sałatę „Drwala” podawać należy ze słusznej wielkości pajdą chleba lub z kawałkiem bagietki.