Zielona sałatka z kurczakiem.. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona sałatka z kurczakiem..

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

50 gramów

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka gotujemy w osolonej wodzie zabarwionej kurkumą.

Krok 2

Studzimy, kroimy w kostkę. Zielone warzywa obgotowujemy aż staną się miękkie, również studzimy. Całość mieszamy.

Krok 3

Dodajemy pędy bambusa i kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę polewamy winegretem przygotowanym z octu balsamicznego, oliwy z oliwek i miodu.. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej