
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
50 gramów
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka gotujemy w osolonej wodzie zabarwionej kurkumą.
Krok 2
Studzimy, kroimy w kostkę. Zielone warzywa obgotowujemy aż staną się miękkie, również studzimy. Całość mieszamy.
Krok 3
Dodajemy pędy bambusa i kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę polewamy winegretem przygotowanym z octu balsamicznego, oliwy z oliwek i miodu.. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej