Zielona sałatka z kurczakiem.. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona sałatka z kurczakiem..

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

50 gramów

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka gotujemy w osolonej wodzie zabarwionej kurkumą.

Krok 2

Studzimy, kroimy w kostkę. Zielone warzywa obgotowujemy aż staną się miękkie, również studzimy. Całość mieszamy.

Krok 3

Dodajemy pędy bambusa i kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę polewamy winegretem przygotowanym z octu balsamicznego, oliwy z oliwek i miodu.. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej