Zielona sałatka z kurczakiem.. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona sałatka z kurczakiem..

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

50 gramów

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka gotujemy w osolonej wodzie zabarwionej kurkumą.

Krok 2

Studzimy, kroimy w kostkę. Zielone warzywa obgotowujemy aż staną się miękkie, również studzimy. Całość mieszamy.

Krok 3

Dodajemy pędy bambusa i kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę polewamy winegretem przygotowanym z octu balsamicznego, oliwy z oliwek i miodu.. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona sałatka z kurczakiem.. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej