Sałatka z kurczakiem i brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i brokułami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w niewielkie kostki i oprószyć Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3

Brokuły rozdzielić na małe różyczki. Sparz we wrzątku i schłodź w zimnej wodzie.

Krok 4

Majonez wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso i odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Wszystkie składniki połącz z sosem, dokładnie mieszając. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kartacze pieczarkowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej