
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
null
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w niewielkie kostki i oprószyć Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 3
Brokuły rozdzielić na małe różyczki. Sparz we wrzątku i schłodź w zimnej wodzie.
Krok 4
Majonez wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso i odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Krok 5
Wszystkie składniki połącz z sosem, dokładnie mieszając. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej