Sałatka z kurczakiem i brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i brokułami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w niewielkie kostki i oprószyć Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3

Brokuły rozdzielić na małe różyczki. Sparz we wrzątku i schłodź w zimnej wodzie.

Krok 4

Majonez wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso i odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Wszystkie składniki połącz z sosem, dokładnie mieszając. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej