
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
null
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w niewielkie kostki i oprószyć Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 3
Brokuły rozdzielić na małe różyczki. Sparz we wrzątku i schłodź w zimnej wodzie.
Krok 4
Majonez wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso i odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Krok 5
Wszystkie składniki połącz z sosem, dokładnie mieszając. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej