
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę i wymieszaj wszystko z majonezem.

Krok 2
Ustaw naczynie do gotowania na parze. Połóż bułki do hot dogów na sitku i zagrzej na parze aby były miękkie i ciepłe.

Krok 3
Parówki wrzuć na kilka minut do wrzątku.

Krok 4
W każdej bułce umieść wcześniej przygotowaną sałatkę oraz parówkę. Hot dogi podawaj od razu po przygotowaniu.


Dobra rada:
Aby bardziej podkreślić smak sałatki możesz do sosu dodać łyżkę ketchupu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piknikowy hot dog
Hot-dogi to obok frytek i hamburgerów jedne z najpopularniejszych szybkich przekąsek. Jeśli przygotujesz je z dodatkiem warzywnej sałatki będą delikatniejsze od typowych, ale zachowają swoją wyrazistość. Składniki na sałatkę to ogórek konserwowy, sałata lodowa, pomidor i kukurydza z puszki. Warzywa łączy majonez, który zastępuje sos sałatkowy. Chcąc zaostrzyć nieco smak całości, dodaj do majonezu odrobinę ketchupu. Bułki do hot-dogów podgrzej na parze, będą wtedy miękkie i ciepłe, a ich skórka delikatna. Nałóż do nich parówki i sałatkę. Jeśli chcesz, dołóż do bułki ser żółty lub cienkie plastry białej mozzarelli. Tak przygotowana przekąska sprawdzi się zwłaszcza podczas wycieczki, pikniku czy przyjęcia w ogrodzie. Piknikowy hot-dog będzie także wyśmienity, jeśli polejesz go ketchupem i podasz z panierowanymi krążkami cebuli. Możesz też przygotować go w wersji wegetariańskiej. Wystarczy, że zaopatrzysz się w sojowe kiełbaski. Chcesz spróbować domowej wersji tej smacznej przekąski? Wykorzystaj podany przepis!