Piknikowy hot dog przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piknikowy hot dog

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
546 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

472 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę i wymieszaj wszystko z majonezem.

Piknikowy hot dog - Krok 1

Krok 2

Ustaw naczynie do gotowania na parze. Połóż bułki do hot dogów na sitku i zagrzej na parze aby były miękkie i ciepłe.

Piknikowy hot dog - Krok 2

Krok 3

Parówki wrzuć na kilka minut do wrzątku.

Piknikowy hot dog - Krok 3

Krok 4

W każdej bułce umieść wcześniej przygotowaną sałatkę oraz parówkę. Hot dogi podawaj od razu po przygotowaniu.

Piknikowy hot dog - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby bardziej podkreślić smak sałatki możesz do sosu dodać łyżkę ketchupu.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 30.05.2018

    Hot Dogi fajna rzecz.Sztuka dobrego zrobić :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z porów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Piknikowy hot dogPiknikowy hot dog

Hot-dogi to obok frytek i hamburgerów jedne z najpopularniejszych szybkich przekąsek. Jeśli przygotujesz je z dodatkiem warzywnej sałatki będą delikatniejsze od typowych, ale zachowają swoją wyrazistość. Składniki na sałatkę to ogórek konserwowy, sałata lodowa, pomidor i kukurydza z puszki. Warzywa łączy majonez, który zastępuje sos sałatkowy. Chcąc zaostrzyć nieco smak całości, dodaj do majonezu odrobinę ketchupu. Bułki do hot-dogów podgrzej na parze, będą wtedy miękkie i ciepłe, a ich skórka delikatna. Nałóż do nich parówki i sałatkę. Jeśli chcesz, dołóż do bułki ser żółty lub cienkie plastry białej mozzarelli. Tak przygotowana przekąska sprawdzi się zwłaszcza podczas wycieczki, pikniku czy przyjęcia w ogrodzie. Piknikowy hot-dog będzie także wyśmienity, jeśli polejesz go ketchupem i podasz z panierowanymi krążkami cebuli. Możesz też przygotować go w wersji wegetariańskiej. Wystarczy, że zaopatrzysz się w sojowe kiełbaski. Chcesz spróbować domowej wersji tej smacznej przekąski? Wykorzystaj podany przepis!