
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę i wymieszaj wszystko z majonezem.

Krok 2
Ustaw naczynie do gotowania na parze. Połóż bułki do hot dogów na sitku i zagrzej na parze aby były miękkie i ciepłe.

Krok 3
Parówki wrzuć na kilka minut do wrzątku.

Krok 4
W każdej bułce umieść wcześniej przygotowaną sałatkę oraz parówkę. Hot dogi podawaj od razu po przygotowaniu.


Dobra rada:
Aby bardziej podkreślić smak sałatki możesz do sosu dodać łyżkę ketchupu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piknikowy hot dog
Hot-dogi to obok frytek i hamburgerów jedne z najpopularniejszych szybkich przekąsek. Jeśli przygotujesz je z dodatkiem warzywnej sałatki będą delikatniejsze od typowych, ale zachowają swoją wyrazistość. Składniki na sałatkę to ogórek konserwowy, sałata lodowa, pomidor i kukurydza z puszki. Warzywa łączy majonez, który zastępuje sos sałatkowy. Chcąc zaostrzyć nieco smak całości, dodaj do majonezu odrobinę ketchupu. Bułki do hot-dogów podgrzej na parze, będą wtedy miękkie i ciepłe, a ich skórka delikatna. Nałóż do nich parówki i sałatkę. Jeśli chcesz, dołóż do bułki ser żółty lub cienkie plastry białej mozzarelli. Tak przygotowana przekąska sprawdzi się zwłaszcza podczas wycieczki, pikniku czy przyjęcia w ogrodzie. Piknikowy hot-dog będzie także wyśmienity, jeśli polejesz go ketchupem i podasz z panierowanymi krążkami cebuli. Możesz też przygotować go w wersji wegetariańskiej. Wystarczy, że zaopatrzysz się w sojowe kiełbaski. Chcesz spróbować domowej wersji tej smacznej przekąski? Wykorzystaj podany przepis!