Piknikowy hot dog przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piknikowy hot dog

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
546 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

439 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę i wymieszaj wszystko z majonezem.

Piknikowy hot dog - Krok 1

Krok 2

Ustaw naczynie do gotowania na parze. Połóż bułki do hot dogów na sitku i zagrzej na parze aby były miękkie i ciepłe.

Piknikowy hot dog - Krok 2

Krok 3

Parówki wrzuć na kilka minut do wrzątku.

Piknikowy hot dog - Krok 3

Krok 4

W każdej bułce umieść wcześniej przygotowaną sałatkę oraz parówkę. Hot dogi podawaj od razu po przygotowaniu.

Piknikowy hot dog - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby bardziej podkreślić smak sałatki możesz do sosu dodać łyżkę ketchupu.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 30.05.2018

    Hot Dogi fajna rzecz.Sztuka dobrego zrobić :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piknikowy hot dog - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Piknikowy hot dogPiknikowy hot dog

Hot-dogi to obok frytek i hamburgerów jedne z najpopularniejszych szybkich przekąsek. Jeśli przygotujesz je z dodatkiem warzywnej sałatki będą delikatniejsze od typowych, ale zachowają swoją wyrazistość. Składniki na sałatkę to ogórek konserwowy, sałata lodowa, pomidor i kukurydza z puszki. Warzywa łączy majonez, który zastępuje sos sałatkowy. Chcąc zaostrzyć nieco smak całości, dodaj do majonezu odrobinę ketchupu. Bułki do hot-dogów podgrzej na parze, będą wtedy miękkie i ciepłe, a ich skórka delikatna. Nałóż do nich parówki i sałatkę. Jeśli chcesz, dołóż do bułki ser żółty lub cienkie plastry białej mozzarelli. Tak przygotowana przekąska sprawdzi się zwłaszcza podczas wycieczki, pikniku czy przyjęcia w ogrodzie. Piknikowy hot-dog będzie także wyśmienity, jeśli polejesz go ketchupem i podasz z panierowanymi krążkami cebuli. Możesz też przygotować go w wersji wegetariańskiej. Wystarczy, że zaopatrzysz się w sojowe kiełbaski. Chcesz spróbować domowej wersji tej smacznej przekąski? Wykorzystaj podany przepis!