
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę i wymieszaj wszystko z majonezem.

Krok 2
Ustaw naczynie do gotowania na parze. Połóż bułki do hot dogów na sitku i zagrzej na parze aby były miękkie i ciepłe.

Krok 3
Parówki wrzuć na kilka minut do wrzątku.

Krok 4
W każdej bułce umieść wcześniej przygotowaną sałatkę oraz parówkę. Hot dogi podawaj od razu po przygotowaniu.


Dobra rada:
Aby bardziej podkreślić smak sałatki możesz do sosu dodać łyżkę ketchupu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piknikowy hot dog
Hot-dogi to obok frytek i hamburgerów jedne z najpopularniejszych szybkich przekąsek. Jeśli przygotujesz je z dodatkiem warzywnej sałatki będą delikatniejsze od typowych, ale zachowają swoją wyrazistość. Składniki na sałatkę to ogórek konserwowy, sałata lodowa, pomidor i kukurydza z puszki. Warzywa łączy majonez, który zastępuje sos sałatkowy. Chcąc zaostrzyć nieco smak całości, dodaj do majonezu odrobinę ketchupu. Bułki do hot-dogów podgrzej na parze, będą wtedy miękkie i ciepłe, a ich skórka delikatna. Nałóż do nich parówki i sałatkę. Jeśli chcesz, dołóż do bułki ser żółty lub cienkie plastry białej mozzarelli. Tak przygotowana przekąska sprawdzi się zwłaszcza podczas wycieczki, pikniku czy przyjęcia w ogrodzie. Piknikowy hot-dog będzie także wyśmienity, jeśli polejesz go ketchupem i podasz z panierowanymi krążkami cebuli. Możesz też przygotować go w wersji wegetariańskiej. Wystarczy, że zaopatrzysz się w sojowe kiełbaski. Chcesz spróbować domowej wersji tej smacznej przekąski? Wykorzystaj podany przepis!