Kanapka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z łososiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej grill lub patelnię na średnim ogniu. Posmaruj filety z łososia oliwą z oliwek, dopraw solą, pieprzem, skórką z cytryny, sokiem z cytryny i suszonym (lub świeżym) koperkiem. Umieść filety skórą do dołu na grillu lub patelni i grilluj je przez około 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą ugotowane i będą łatwo łuszczyć się widelcem. Gdy łosoś będzie już ugotowany, zdjąć go z ognia i odstaw na chwilę.

Krok 2

Przekrój ciabattę lub bagietkę na pół, tak aby kawałki chleba nie rozdzieliły się całkowicie (tworząc kieszeń) i posmaruj wnętrze obfitą ilością majonezu Hellmann's. Ułóż liście sałaty i filety z łososia na majonezie. Dodaj plasterki ogórka, czerwoną cebulę, koperek lub kiełki do smaku.

Krok 3

Podawaj natychmiast z ulubionym dodatkiem, takim jak frytki, sałatka coleslaw lub zwykła zielona sałata.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej