Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie jest banalne choć ja zawsze bałam się omletów jeszcze z dodatkami. Ale, że w piątek raczej nie jadam wędlin i mięsa więc trzeba było znaleźć sobie alternatywę, która zaspokoi mój brzuszek:) Do miski wbijam jajka i dodaję sól oraz pieprz (do smaku). To muszę rozbełtać, aż stworzy się ładna jasna konsystencja i pianka na górze.

Krok 2

Następnie dodaję serka wiejskiego i otręby. Mieszam i gotowe.

Krok 3

Teraz tylko na patelni rozgrzewam 3 łyżki oleju i wylewam moją miksturę. Najgorsze jest obracanie, ale uwierzcie po kolejnym przygotowaniu omleta idzie coraz lepiej. Smażymy po 2 minuty na każdej stronie (mniej więcej), wiadomo, aż wszystko się zetnie i usmaży. Przekładamy omleta na talerz i zajadamy!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet wegetariański
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej