
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowanie jest banalne choć ja zawsze bałam się omletów jeszcze z dodatkami. Ale, że w piątek raczej nie jadam wędlin i mięsa więc trzeba było znaleźć sobie alternatywę, która zaspokoi mój brzuszek:) Do miski wbijam jajka i dodaję sól oraz pieprz (do smaku). To muszę rozbełtać, aż stworzy się ładna jasna konsystencja i pianka na górze.
Krok 2
Następnie dodaję serka wiejskiego i otręby. Mieszam i gotowe.
Krok 3
Teraz tylko na patelni rozgrzewam 3 łyżki oleju i wylewam moją miksturę. Najgorsze jest obracanie, ale uwierzcie po kolejnym przygotowaniu omleta idzie coraz lepiej. Smażymy po 2 minuty na każdej stronie (mniej więcej), wiadomo, aż wszystko się zetnie i usmaży. Przekładamy omleta na talerz i zajadamy!!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej