Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie jest banalne choć ja zawsze bałam się omletów jeszcze z dodatkami. Ale, że w piątek raczej nie jadam wędlin i mięsa więc trzeba było znaleźć sobie alternatywę, która zaspokoi mój brzuszek:) Do miski wbijam jajka i dodaję sól oraz pieprz (do smaku). To muszę rozbełtać, aż stworzy się ładna jasna konsystencja i pianka na górze.

Krok 2

Następnie dodaję serka wiejskiego i otręby. Mieszam i gotowe.

Krok 3

Teraz tylko na patelni rozgrzewam 3 łyżki oleju i wylewam moją miksturę. Najgorsze jest obracanie, ale uwierzcie po kolejnym przygotowaniu omleta idzie coraz lepiej. Smażymy po 2 minuty na każdej stronie (mniej więcej), wiadomo, aż wszystko się zetnie i usmaży. Przekładamy omleta na talerz i zajadamy!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej