Bułki z jajecznicowym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułki z jajecznicowym nadzieniem

Autor: Antek Szlachetka

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 gramów

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób jajecznice tylko 4 min na oleju w 4 stopni i ukrój piętę kajzerki i wywal środek i nagrzej piekarnik do 200 stopni

Krok 2

Jak jajecznica się zrobi włóż ją do środka kajzerki i grzej przez 5 min

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki z jajecznicowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki z jajecznicowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki z jajecznicowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki z jajecznicowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki z jajecznicowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki z jajecznicowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki z jajecznicowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułki z jajecznicowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej