Jajka zapiekane w kokilkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka zapiekane w kokilkach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

2 łyżki

0.25 opakowania

100 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia zmiksuj w malakserze na jednolitą masę, dodaj starty ser i ketchup.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 1

Krok 2

Do kokilek wysmarowanych masłem wbij jajka. Na wierzch nałóż farsz.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 2

Krok 3

Kokilki wstaw do naczynia z gorącą wodą tak, by woda się do nich nie dostała. Gotuj powoli około 10 minut.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 3

Krok 4

Następnie przełóż kokilki na talerze. Udekoruj natką pietruszki i podawaj.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 4

Krok 5

Do masy dodaj zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr i wymieszaj.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka zapiekane  w kokilkachJajka zapiekane w kokilkach

Jajka zapiekane w kokilkach, czyli świetny sposób na śniadanie oraz ciepłą przekąskę podczas przyjęcia. To nieskomplikowane, ale efektownie wyglądające danie, uwzględnij w menu, jeśli organizujesz przyjęcie. Zacznij od przygotowania łososia – zmiksuj go za pomocą blendera. Chcesz nadać mu ostrości? W takie razie wrzuć pokrojoną rzodkiewkę. Dodaj także ser, jednak wybierz taki o wyrazistym smaku, np. fetę, roquefort lub gorgonzolę. Całość połącz w jednolitą masę. Potrawę możesz urozmaicać za pomocą ulubionych składników – dobrze sprawdzą się np. pokrojone suszone pomidory lub pomidorki koktajlowe. Dla dodania koloru włóż kilka listków rukoli lub lekko podduszony z czosnkiem szpinak. Przed gotowaniem dopraw do smaku oregano lub bazylią. Jajka zapiekane w kokilkach podawaj zaraz po przyrządzeniu. Jeśli potrawę zaserwujesz jako przystawkę, przyrządź do niej np. sałatkę z kruchej lodowej sałaty, pomidorów, czerwonej cebuli i sosu winegret lub szparagi w ziołach. Wypróbuj nasz przepis i twórz własne kombinacje składników.