Jajka zapiekane w kokilkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka zapiekane w kokilkach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

2 łyżki

0.25 opakowania

100 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia zmiksuj w malakserze na jednolitą masę, dodaj starty ser i ketchup.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 1

Krok 2

Do kokilek wysmarowanych masłem wbij jajka. Na wierzch nałóż farsz.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 2

Krok 3

Kokilki wstaw do naczynia z gorącą wodą tak, by woda się do nich nie dostała. Gotuj powoli około 10 minut.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 3

Krok 4

Następnie przełóż kokilki na talerze. Udekoruj natką pietruszki i podawaj.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 4

Krok 5

Do masy dodaj zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr i wymieszaj.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki dyniowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka zapiekane  w kokilkachJajka zapiekane w kokilkach

Jajka zapiekane w kokilkach, czyli świetny sposób na śniadanie oraz ciepłą przekąskę podczas przyjęcia. To nieskomplikowane, ale efektownie wyglądające danie, uwzględnij w menu, jeśli organizujesz przyjęcie. Zacznij od przygotowania łososia – zmiksuj go za pomocą blendera. Chcesz nadać mu ostrości? W takie razie wrzuć pokrojoną rzodkiewkę. Dodaj także ser, jednak wybierz taki o wyrazistym smaku, np. fetę, roquefort lub gorgonzolę. Całość połącz w jednolitą masę. Potrawę możesz urozmaicać za pomocą ulubionych składników – dobrze sprawdzą się np. pokrojone suszone pomidory lub pomidorki koktajlowe. Dla dodania koloru włóż kilka listków rukoli lub lekko podduszony z czosnkiem szpinak. Przed gotowaniem dopraw do smaku oregano lub bazylią. Jajka zapiekane w kokilkach podawaj zaraz po przyrządzeniu. Jeśli potrawę zaserwujesz jako przystawkę, przyrządź do niej np. sałatkę z kruchej lodowej sałaty, pomidorów, czerwonej cebuli i sosu winegret lub szparagi w ziołach. Wypróbuj nasz przepis i twórz własne kombinacje składników.