
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
6 plastrów
1 sztuka
0.5 opakowania
6 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos Knorr wymieszaj z jogurtem, ketchupem, tabasco i sokiem z cytryny.

Krok 2
Dojrzałe awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę wbijając w nią brodę noża i przekręć. Miąższ wyjmij łyżką stołową, a następnie pokrój w cienki plastry.

Krok 3
Łososia pokrój w paski, pomidorki na połówki.

Krok 4
Wszystkie składniki połącz ze sobą, wymieszaj delikatnie i przełóż do salaterki, a następnie zalej przygotowanym sosem. Podawaj z grillowaną bagietką.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z rukolą i awokado
Jeśli szukasz smacznej propozycji na sałatkę, koniecznie wybierz tę, którą przygotowuje się z rukoli, łososia i awokado. Pierwszy z wymienionych składników charakteryzuje się delikatnym orzechowym posmakiem, który nada wyrazistości kawałkom owocu. Wybierz łososia wędzonego w plasterkach, którego mięso jest wyjątkowo delikatne. Słodyczy opisywanemu daniu nadadzą dobrze dojrzałe pomidorki koktajlowe. Aby nadać potrawie wyrazistości, przygotuj do niej pikantny sos. Wystarczy, że połączysz ketchup z sosem tabasco, sokiem z cytryny i odpowiednią mieszanką suszonych ziół, wśród których powinien znaleźć się koperek. Jako dodatek do gotowego dania świetnie sprawdzą się minigrzanki, przygotowane z dowolnego rodzaju pieczywa lub kromki świeżej chrupiącej bagietki, które możesz zapiec w piekarniku, po wcześniejszym posypaniu grubo startym serem żółtym. Taka sałatka sprawdzi się na drugie śniadanie lub wczesną kolację. Koniecznie sprawdź ten przepis i podziel się z nami swoją opinią o tym daniu. Życzymy smacznego.