
Składniki
4 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 pęczek
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki oprócz kukurydzy płuczemy w zimnej wodzie.
Krok 2
Sałatę rwiemy na kawałki. Rzodkiewkę, pomidora i szczypior kroimy w kawałki. Wykładamy na sałatę. Posypujemy odsączonymi ziarnami kukurydzy.
Krok 3
Sos sałatkowy rozprowadzamy w wodzie i oliwie. Mieszamy i polewamy nim sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej