Wiosenne witaminki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenne witaminki

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 pęczek

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki oprócz kukurydzy płuczemy w zimnej wodzie.

Krok 2

Sałatę rwiemy na kawałki. Rzodkiewkę, pomidora i szczypior kroimy w kawałki. Wykładamy na sałatę. Posypujemy odsączonymi ziarnami kukurydzy.

Krok 3

Sos sałatkowy rozprowadzamy w wodzie i oliwie. Mieszamy i polewamy nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej