Wiosenne witaminki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenne witaminki

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 pęczek

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki oprócz kukurydzy płuczemy w zimnej wodzie.

Krok 2

Sałatę rwiemy na kawałki. Rzodkiewkę, pomidora i szczypior kroimy w kawałki. Wykładamy na sałatę. Posypujemy odsączonymi ziarnami kukurydzy.

Krok 3

Sos sałatkowy rozprowadzamy w wodzie i oliwie. Mieszamy i polewamy nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenne witaminki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej