
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
10 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Pokrój ser w słupki lub kostkę i zalej połową uprzednio przygotowanego Sosu sałatkowego Knorr.
Krok 3
Porwij sałatę, ogórki pokrój w kostkę, pomidory w cząstki, paprykę w kostkę.
Krok 4
Dodaj oliwki, wymieszaj z sosem, który pozostał. Podawaj z pokrojonym w kostkę serem feta.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka grecka z fetą
Dziś pod lupę weźmiemy przysmak, którego chyba nikomu nie trzeba przedstawiać! Sałatka grecka z fetą od lat zdobi nasze stoły oraz zaprasza do wspólnego ucztowania. Uniwersalna, pyszna, niedroga oraz z łatwo dostępnych składników. Sałatka grecka to jedna z najpopularniejszych sałatek na świecie. Najlepiej serwować ją w okresie letnim, kiedy masz dostęp do świeżych warzyw.
Dla kogo?
Sałatka grecka z serem feta ma duże grono fanów, które stopniowo się powiększa. W prostocie siła, prawda?
Na jaką okazję?
Sałatka grecka oraz łatwy przepis?Mówisz i masz! Jej receptura jest niezwykle prosta, a jakże efektywna. Ten przysmak sprawdzi się w czasie imprezy, kolacji w gronie przyjaciół czy jako dodatek do obiadu.
Czy wiesz, że?
Po grecku określa się ją mianem „choriatiki salata”, co oznacza dosłownie wiejską sałatę. W tradycyjnej, podawanej w Grecji, wersji w jej skład wchodzą grubo pokrojone ogórki i pomidory, czerwona cebula oraz zielona papryka w plastrach, ser feta w plastrach i brązowe oliwki. W nieco zmodyfikowanej odmianie spotkać można również oliwki zielone, anchois, kapary i oregano. Innymi, równie popularnymi w Grecji, sałatkami są ambelosata, czyli sałatka z fasoli, oraz sałatka z arbuza, sera feta i liści mięty, która doskonale orzeźwia w upalne dni. Do przyrządzenia sałatki greckiej warto wybrać tradycyjny grecki ser feta, który powstaje na bazie połączenia mleka krowiego i owczego (jego polskie odpowiedniki wytwarza się z mleka krowiego).
Dla urozmaicenia:
Sałatkę grecką z fetą możesz zaserwować solo albo jako dodatek do dowolnego dania mięsnego lub rybnego.