
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 sztuki
10 sztuk
0.5 sztuki
0.5 sztuki
60 gramów
10 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj majonez Hellmann's, ocet winny, oliwę i oregano. Dodaj pokrojone ogórki, pomidorki, cebulę czerwoną, oliwki, zieloną paprykę oraz pokrojoną miętę. Całość wymieszaj.
Krok 2
Pomidora pokrój w plastry gr. 1 cm i ułóż na półmisku. Przygotowana sałatkę wyłóż na półmisek, posyp pokrojonym serem feta i listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka grecka z majonezem
Prosta, łatwa w przyrządzeniu i smaczna – taka właśnie jest sałatka grecka. Doskonale sprawdza się jako samodzielne danie, które świetnie komponuje się z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Jest także pysznym dodatkiem do klasycznych kanapek lub propozycją na przekąskę w ciągu dnia, którą z łatwością zabierzesz ze sobą do pracy. Wśród podstawowych składników, niezbędnych do jej przygotowania, powinny pojawić się świeże warzywa. Sięgnij po pomidory, ogórki, paprykę (w różnych kolorach, dzięki czemu danie będzie efektowniej się prezentować) oraz dowolny rodzaj cebuli (np. dymkę). Wszystkie warzywa skrój dowolnie – w kostkę lub talarki. Pomidory możesz wykorzystać jako dekoracyjny spód, krojąc je w grubsze plastry i układając na dnie naczynia. Cierpkiego posmaku całości nadadzą całości oliwki. Dobrze skomponuje się z nimi ser feta. Sałatkę na koniec dopraw sosem na bazie oliwy z oliwek oraz aromatycznych ziół włoskich. Wypróbuj także wariantu z majonezem i octem winnym. Zainspiruj się i przyrządź sałatkę grecką.


































