
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 sztuki
10 sztuk
0.5 sztuki
0.5 sztuki
60 gramów
10 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj majonez Hellmann's, ocet winny, oliwę i oregano. Dodaj pokrojone ogórki, pomidorki, cebulę czerwoną, oliwki, zieloną paprykę oraz pokrojoną miętę. Całość wymieszaj.
Krok 2
Pomidora pokrój w plastry gr. 1 cm i ułóż na półmisku. Przygotowana sałatkę wyłóż na półmisek, posyp pokrojonym serem feta i listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka grecka z majonezem
Prosta, łatwa w przyrządzeniu i smaczna – taka właśnie jest sałatka grecka. Doskonale sprawdza się jako samodzielne danie, które świetnie komponuje się z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Jest także pysznym dodatkiem do klasycznych kanapek lub propozycją na przekąskę w ciągu dnia, którą z łatwością zabierzesz ze sobą do pracy. Wśród podstawowych składników, niezbędnych do jej przygotowania, powinny pojawić się świeże warzywa. Sięgnij po pomidory, ogórki, paprykę (w różnych kolorach, dzięki czemu danie będzie efektowniej się prezentować) oraz dowolny rodzaj cebuli (np. dymkę). Wszystkie warzywa skrój dowolnie – w kostkę lub talarki. Pomidory możesz wykorzystać jako dekoracyjny spód, krojąc je w grubsze plastry i układając na dnie naczynia. Cierpkiego posmaku całości nadadzą całości oliwki. Dobrze skomponuje się z nimi ser feta. Sałatkę na koniec dopraw sosem na bazie oliwy z oliwek oraz aromatycznych ziół włoskich. Wypróbuj także wariantu z majonezem i octem winnym. Zainspiruj się i przyrządź sałatkę grecką.