Składniki
400 gramów
1 łyżka
200 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
100 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i usmaż na patelni. Następnie ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 3
Pokrój w kostkę pomidory, czerwoną cebulę w piórka, natkę kolendry posiekaj. Następnie opłucz ciecierzycę. Do uprzednio przygotowanego dresingu dodaj pomidory, cebulę, kurczaka, ciecierzycę, natkę kolendry oraz grzanki. Całość wymieszaj i posyp grzankami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z ciecierzycą - VIDEO
Sałatka z ciecierzycą to propozycja na smaczne danie z kurczakiem i warzywami, które przypadnie do gustu szczególnie wielbicielom wyrazistych mięsno-warzywnych połączeń. Jej podstawę stanowi groch włoski będący częstym składnikiem dań kuchni śródziemnomorskiej. Jest bardzo delikatny i kremowy, dlatego świetnie współgra z kurczakiem w złotej panierce, kukurydzą, pomidorami oraz czerwoną cebulą. Całość wymieszana jest z delikatnie czosnkowym sosem na bazie majonezu i sera żółtego oraz posypana grzankami. Jeśli chodzi o zioła, głównym składnikiem jest w tym przypadku natka kolendry. Możesz według uznania dodać też do sałatki natkę pietruszki lub świeże oregano. Potrawa tego rodzaju to dobra propozycja na kolację czy drugie śniadanie. Możesz ją serwować z chrupiącą bagietką, włoskimi paluszkami z wytrawnego ciasta albo pieczywem tostowym. Udekoruj sałatkę ziołami i pomidorami koktajlowymi. Będzie się dobrze prezentować, jeśli użyjesz do jej uformowania foremki lub niewielkiej miseczki. Możesz ją także podać w dużej szklanej salaterce, np. podczas przyjęcia. Na pewno przypadnie do gustu Twoim gościom. Zobacz, jak ją przygotować!