Składniki
400 gramów
1 łyżka
200 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
100 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i usmaż na patelni. Następnie ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 3
Pokrój w kostkę pomidory, czerwoną cebulę w piórka, natkę kolendry posiekaj. Następnie opłucz ciecierzycę. Do uprzednio przygotowanego dresingu dodaj pomidory, cebulę, kurczaka, ciecierzycę, natkę kolendry oraz grzanki. Całość wymieszaj i posyp grzankami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z ciecierzycą - VIDEO
Sałatka z ciecierzycą to propozycja na smaczne danie z kurczakiem i warzywami, które przypadnie do gustu szczególnie wielbicielom wyrazistych mięsno-warzywnych połączeń. Jej podstawę stanowi groch włoski będący częstym składnikiem dań kuchni śródziemnomorskiej. Jest bardzo delikatny i kremowy, dlatego świetnie współgra z kurczakiem w złotej panierce, kukurydzą, pomidorami oraz czerwoną cebulą. Całość wymieszana jest z delikatnie czosnkowym sosem na bazie majonezu i sera żółtego oraz posypana grzankami. Jeśli chodzi o zioła, głównym składnikiem jest w tym przypadku natka kolendry. Możesz według uznania dodać też do sałatki natkę pietruszki lub świeże oregano. Potrawa tego rodzaju to dobra propozycja na kolację czy drugie śniadanie. Możesz ją serwować z chrupiącą bagietką, włoskimi paluszkami z wytrawnego ciasta albo pieczywem tostowym. Udekoruj sałatkę ziołami i pomidorami koktajlowymi. Będzie się dobrze prezentować, jeśli użyjesz do jej uformowania foremki lub niewielkiej miseczki. Możesz ją także podać w dużej szklanej salaterce, np. podczas przyjęcia. Na pewno przypadnie do gustu Twoim gościom. Zobacz, jak ją przygotować!