Sałatka z ciecierzycą video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ciecierzycą - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

heart
316 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

437 osób wydrukowało

Pobierz pdf

526 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i usmaż na patelni. Następnie ostudź i pokrój w kostkę.

Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Pokrój w kostkę pomidory, czerwoną cebulę w piórka, natkę kolendry posiekaj. Następnie opłucz ciecierzycę. Do uprzednio przygotowanego dresingu dodaj pomidory, cebulę, kurczaka, ciecierzycę, natkę kolendry oraz grzanki. Całość wymieszaj i posyp grzankami.

Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Mateusz Fret

    Mateusz Fret , 13.07.2017

    Lubię ten przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Restauracja Qualitass

    Restauracja Qualitass , 31.03.2016

    a jeszcze bardziej podniebienie :) pozdrawiamy :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Letnia sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ciecierzycą - VIDEOSałatka z ciecierzycą - VIDEO

Sałatka z ciecierzycą to propozycja na smaczne danie z kurczakiem i warzywami, które przypadnie do gustu szczególnie wielbicielom wyrazistych mięsno-warzywnych połączeń. Jej podstawę stanowi groch włoski będący częstym składnikiem dań kuchni śródziemnomorskiej. Jest bardzo delikatny i kremowy, dlatego świetnie współgra z kurczakiem w złotej panierce, kukurydzą, pomidorami oraz czerwoną cebulą. Całość wymieszana jest z delikatnie czosnkowym sosem na bazie majonezu i sera żółtego oraz posypana grzankami. Jeśli chodzi o zioła, głównym składnikiem jest w tym przypadku natka kolendry. Możesz według uznania dodać też do sałatki natkę pietruszki lub świeże oregano. Potrawa tego rodzaju to dobra propozycja na kolację czy drugie śniadanie. Możesz ją serwować z chrupiącą bagietką, włoskimi paluszkami z wytrawnego ciasta albo pieczywem tostowym. Udekoruj sałatkę ziołami i pomidorami koktajlowymi. Będzie się dobrze prezentować, jeśli użyjesz do jej uformowania foremki lub niewielkiej miseczki. Możesz ją także podać w dużej szklanej salaterce, np. podczas przyjęcia. Na pewno przypadnie do gustu Twoim gościom. Zobacz, jak ją przygotować!