Sałatka z ciecierzycą video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ciecierzycą - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

heart
316 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

438 osób wydrukowało

Pobierz pdf

526 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i usmaż na patelni. Następnie ostudź i pokrój w kostkę.

Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Pokrój w kostkę pomidory, czerwoną cebulę w piórka, natkę kolendry posiekaj. Następnie opłucz ciecierzycę. Do uprzednio przygotowanego dresingu dodaj pomidory, cebulę, kurczaka, ciecierzycę, natkę kolendry oraz grzanki. Całość wymieszaj i posyp grzankami.

Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Mateusz Fret

    Mateusz Fret , 13.07.2017

    Lubię ten przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Restauracja Qualitass

    Restauracja Qualitass , 31.03.2016

    a jeszcze bardziej podniebienie :) pozdrawiamy :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ciecierzycą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ciecierzycą - VIDEOSałatka z ciecierzycą - VIDEO

Sałatka z ciecierzycą to propozycja na smaczne danie z kurczakiem i warzywami, które przypadnie do gustu szczególnie wielbicielom wyrazistych mięsno-warzywnych połączeń. Jej podstawę stanowi groch włoski będący częstym składnikiem dań kuchni śródziemnomorskiej. Jest bardzo delikatny i kremowy, dlatego świetnie współgra z kurczakiem w złotej panierce, kukurydzą, pomidorami oraz czerwoną cebulą. Całość wymieszana jest z delikatnie czosnkowym sosem na bazie majonezu i sera żółtego oraz posypana grzankami. Jeśli chodzi o zioła, głównym składnikiem jest w tym przypadku natka kolendry. Możesz według uznania dodać też do sałatki natkę pietruszki lub świeże oregano. Potrawa tego rodzaju to dobra propozycja na kolację czy drugie śniadanie. Możesz ją serwować z chrupiącą bagietką, włoskimi paluszkami z wytrawnego ciasta albo pieczywem tostowym. Udekoruj sałatkę ziołami i pomidorami koktajlowymi. Będzie się dobrze prezentować, jeśli użyjesz do jej uformowania foremki lub niewielkiej miseczki. Możesz ją także podać w dużej szklanej salaterce, np. podczas przyjęcia. Na pewno przypadnie do gustu Twoim gościom. Zobacz, jak ją przygotować!