Sałatka z buraków ćwikłowych z zalewy octowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z buraków ćwikłowych z zalewy octowej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki wyjmij z zalewy. jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Buraki i jajka pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj i sparz wrzątkiem. Wymieszaj składniki.

Krok 3

Dodaj majonez, przypraw Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem. Sałatka jest bardzo pożywna i jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnej sałatki jarzynowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej