Sałatka z buraków ćwikłowych z zalewy octowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z buraków ćwikłowych z zalewy octowej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki wyjmij z zalewy. jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Buraki i jajka pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj i sparz wrzątkiem. Wymieszaj składniki.

Krok 3

Dodaj majonez, przypraw Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem. Sałatka jest bardzo pożywna i jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnej sałatki jarzynowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z buraków ćwikłowych  z zalewy octowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej