Sałatka z grissini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grissini

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

10 dekagramów

20 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

10 dekagramów

50 mililitrów

5 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie płuczemy, osuszamy. Sałatę lodową rozrywamy na małe kawałeczki, od szpinaku odrywamy łodyżki. Mieszamy sałaty z listkami szpinaku. Pomidorki cherry kroimy na ćwiartki, paprykę i ser pleśniowy w drobną kostkę.

Krok 2

Do jogurtu naturalnego dodajemy śmietanę, majonez oraz rozkruszoną przyprawę w mini kostkach. Doprawiamy do smaku pieprzem, dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy sałatę i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Przekładamy sałaty do salaterek, posypujemy ćwiartkami pomidorków, papryką i serem pleśniowym.

Krok 3

Podajemy z grissini owiniętym w plasterki szynki serrano.

Bernadetta

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej