
Składniki
200 mililitrów
10 dekagramów
20 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
10 dekagramów
50 mililitrów
5 sztuk
1 szklanka
1 opakowanie
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa dokładnie płuczemy, osuszamy. Sałatę lodową rozrywamy na małe kawałeczki, od szpinaku odrywamy łodyżki. Mieszamy sałaty z listkami szpinaku. Pomidorki cherry kroimy na ćwiartki, paprykę i ser pleśniowy w drobną kostkę.
Krok 2
Do jogurtu naturalnego dodajemy śmietanę, majonez oraz rozkruszoną przyprawę w mini kostkach. Doprawiamy do smaku pieprzem, dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy sałatę i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Przekładamy sałaty do salaterek, posypujemy ćwiartkami pomidorków, papryką i serem pleśniowym.
Krok 3
Podajemy z grissini owiniętym w plasterki szynki serrano.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































