Sałatka z grissini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grissini

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 szklanka

5 sztuk

20 sztuk

10 dekagramów

1 opakowanie

10 dekagramów

200 mililitrów

50 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie płuczemy, osuszamy. Sałatę lodową rozrywamy na małe kawałeczki, od szpinaku odrywamy łodyżki. Mieszamy sałaty z listkami szpinaku. Pomidorki cherry kroimy na ćwiartki, paprykę i ser pleśniowy w drobną kostkę.

Krok 2

Do jogurtu naturalnego dodajemy śmietanę, majonez oraz rozkruszoną przyprawę w mini kostkach. Doprawiamy do smaku pieprzem, dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy sałatę i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Przekładamy sałaty do salaterek, posypujemy ćwiartkami pomidorków, papryką i serem pleśniowym.

Krok 3

Podajemy z grissini owiniętym w plasterki szynki serrano.

Bernadetta

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej