Sałatka z grissini

Autor: Bernadetta Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 szklanka

5 sztuk

20 sztuk

10 dekagramów

1 opakowanie

10 dekagramów

200 mililitrów

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie płuczemy, osuszamy. Sałatę lodową rozrywamy na małe kawałeczki, od szpinaku odrywamy łodyżki. Mieszamy sałaty z listkami szpinaku. Pomidorki cherry kroimy na ćwiartki, paprykę i ser pleśniowy w drobną kostkę.

Krok 2

Do jogurtu naturalnego dodajemy śmietanę, majonez oraz rozkruszoną przyprawę w mini kostkach. Doprawiamy do smaku pieprzem, dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy sałatę i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Przekładamy sałaty do salaterek, posypujemy ćwiartkami pomidorków, papryką i serem pleśniowym.

Krok 3

Podajemy z grissini owiniętym w plasterki szynki serrano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej