Sałatka curry z pestkami słonecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka curry z pestkami słonecznika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

81 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

1.5 łyżeczki

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z 1 łyżką oliwy ułóż całe parówki i oprósz 1 łyżeczką curry. Smaż chwilę, następnie zdejmij i pokrój w centymetrowej grubości kawałki.

Krok 2

Na drugiej, suchej i rozgrzanej patelni upraż pestki słonecznika.

Krok 3

Do salaterki przełóż rukolę, wysyp pokrojone parówki. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Gotowym sosem polej sałatkę, a na koniec posyp pestkami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka szefa z szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej