
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miks przełożyć do miski. Pomidora sparzyć i pokroić w pół plasterki.
Krok 2
Truskawki odszypułkować i umyć. Pokroić w połówki.
Krok 3
Ser pokroić w drobną kostkę
Krok 4
Dodać wszystkie składniki do sałaty i wymieszać. Posypać bazylią i orzechami. Polać sosem do smaku
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej