
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miks przełożyć do miski. Pomidora sparzyć i pokroić w pół plasterki.
Krok 2
Truskawki odszypułkować i umyć. Pokroić w połówki.
Krok 3
Ser pokroić w drobną kostkę
Krok 4
Dodać wszystkie składniki do sałaty i wymieszać. Posypać bazylią i orzechami. Polać sosem do smaku
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej