Wegetariański ryż z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański ryż z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

370 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

246 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 litra

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu tak, aby był sypki w lekko osolonym wrzątku.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 1

Krok 2

Marchewkę pokrój w cienkie plastry, następnie w julienne czyli zapałki. Podobnie grzyby shitake oraz kapustę pekińską. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 2

Krok 3

W szerokiej patelni rozgrzej olej i smaż kolejno marchewkę oraz grzyby. Następnie dodaj ryż i całość smaż jeszcze przez kilka minut.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj w bulionie i całość wlej do patelni z ryżem. Dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 4

Krok 5

Pod koniec wsyp groszek oraz poszatkowaną kapustę. Potrawę delikatnie wymieszaj i dopraw imbirem oraz sosem sojowym. Natychmiast podawaj posypane posiekanym szczypiorem.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Ludwa

    Magdalena Ludwa , 04.12.2016

    wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ryż po meksykańsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej