
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
500 gramów
1 szklanka
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 litra
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu tak, aby był sypki w lekko osolonym wrzątku.

Krok 2
Marchewkę pokrój w cienkie plastry, następnie w julienne czyli zapałki. Podobnie grzyby shitake oraz kapustę pekińską. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3
W szerokiej patelni rozgrzej olej i smaż kolejno marchewkę oraz grzyby. Następnie dodaj ryż i całość smaż jeszcze przez kilka minut.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj w bulionie i całość wlej do patelni z ryżem. Dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 5
Pod koniec wsyp groszek oraz poszatkowaną kapustę. Potrawę delikatnie wymieszaj i dopraw imbirem oraz sosem sojowym. Natychmiast podawaj posypane posiekanym szczypiorem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej