Wegetariański ryż z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański ryż z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

364 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 litra

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu tak, aby był sypki w lekko osolonym wrzątku.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 1

Krok 2

Marchewkę pokrój w cienkie plastry, następnie w julienne czyli zapałki. Podobnie grzyby shitake oraz kapustę pekińską. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 2

Krok 3

W szerokiej patelni rozgrzej olej i smaż kolejno marchewkę oraz grzyby. Następnie dodaj ryż i całość smaż jeszcze przez kilka minut.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj w bulionie i całość wlej do patelni z ryżem. Dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 4

Krok 5

Pod koniec wsyp groszek oraz poszatkowaną kapustę. Potrawę delikatnie wymieszaj i dopraw imbirem oraz sosem sojowym. Natychmiast podawaj posypane posiekanym szczypiorem.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Ludwa

    Magdalena Ludwa , 04.12.2016

    wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej