Wegetariański ryż z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański ryż z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
393 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

229 osób wydrukowało

Pobierz pdf

396 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 litra

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu tak, aby był sypki w lekko osolonym wrzątku.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 1

Krok 2

Marchewkę pokrój w cienkie plastry, następnie w julienne czyli zapałki. Podobnie grzyby shitake oraz kapustę pekińską. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 2

Krok 3

W szerokiej patelni rozgrzej olej i smaż kolejno marchewkę oraz grzyby. Następnie dodaj ryż i całość smaż jeszcze przez kilka minut.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj w bulionie i całość wlej do patelni z ryżem. Dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 4

Krok 5

Pod koniec wsyp groszek oraz poszatkowaną kapustę. Potrawę delikatnie wymieszaj i dopraw imbirem oraz sosem sojowym. Natychmiast podawaj posypane posiekanym szczypiorem.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Ludwa

    Magdalena Ludwa , 04.12.2016

    wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pudding ryżowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariański ryż z grzybami Wegetariański ryż z grzybami

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu tak, aby był sypki w lekko osolonym wrzątku.