Wegetariański ryż z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

335 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 litra

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu tak, aby był sypki w lekko osolonym wrzątku.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 1

Krok 2

Marchewkę pokrój w cienkie plastry, następnie w julienne czyli zapałki. Podobnie grzyby shitake oraz kapustę pekińską. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 2

Krok 3

W szerokiej patelni rozgrzej olej i smaż kolejno marchewkę oraz grzyby. Następnie dodaj ryż i całość smaż jeszcze przez kilka minut.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj w bulionie i całość wlej do patelni z ryżem. Dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 4

Krok 5

Pod koniec wsyp groszek oraz poszatkowaną kapustę. Potrawę delikatnie wymieszaj i dopraw imbirem oraz sosem sojowym. Natychmiast podawaj posypane posiekanym szczypiorem.

Wegetariański ryż z grzybami  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Ludwa

    Magdalena Ludwa

    wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański ryż z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej