Ryż palao z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż palao z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

50 gramów

1 litr

6 ziaren

6 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu rozgrzej masło ghee i podsmaż 1 posiekaną cebulę. Dodaj goździki, kardamon, pieprz, kmin.

Ryż palao z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Drugą cebulę pokrój w plastry. Przysmaż na maśle ghee i zostaw do przybrania.

Ryż palao z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Pokrój pieczarki. Wrzuć do tłuszczu i smaż przez 3 minuty, wyjmij i odstaw.

Ryż palao z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Zalej ryż wodą. Dodaj kostkę Knorr i gotuj około 15 minut. Woda powinna prawie w całości zostać wchłonięta przez ryż.

Ryż palao z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Dodaj pieczarki i dobrze wymieszaj. Gotuj, aż ryż będzie miękki. Wstaw ryż do średnio rozgrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut. Podawaj z daniami mięsnymi, przybrane podsmażoną cebulką.

Ryż palao z pieczarkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż inaczej
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryż palao z pieczarkamiRyż palao z pieczarkami

W dużym rondlu rozgrzej masło ghee i podsmaż 1 posiekaną cebulę. Dodaj goździki, kardamon, pieprz, kmin.