Ryż palao z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż palao z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

123 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

50 gramów

1 litr

6 ziaren

6 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu rozgrzej masło ghee i podsmaż 1 posiekaną cebulę. Dodaj goździki, kardamon, pieprz, kmin.

Ryż palao z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Drugą cebulę pokrój w plastry. Przysmaż na maśle ghee i zostaw do przybrania.

Ryż palao z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Pokrój pieczarki. Wrzuć do tłuszczu i smaż przez 3 minuty, wyjmij i odstaw.

Ryż palao z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Zalej ryż wodą. Dodaj kostkę Knorr i gotuj około 15 minut. Woda powinna prawie w całości zostać wchłonięta przez ryż.

Ryż palao z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Dodaj pieczarki i dobrze wymieszaj. Gotuj, aż ryż będzie miękki. Wstaw ryż do średnio rozgrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut. Podawaj z daniami mięsnymi, przybrane podsmażoną cebulką.

Ryż palao z pieczarkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż palao z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej