
Składniki
3 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
35 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i smaż około 5 minut.
Krok 2
Dodaj zielony groszek, liśc laurowy i ryż. Wymieszaj.
Krok 3
Wlej 3 szklanki wody i posól.
Krok 4
Doprowadź ryż do lekkiego wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia do czasu, gdy ryż wchłonie wodę.
Krok 5
Zdejmij garnek z ognia, przykryj i odczekaj około 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























