Aromatyczny ryż jaśminowy z groszkiem - Zobacz na przepisy.pl

Ryż jaśminowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

35 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i smaż około 5 minut.

Krok 2

Dodaj zielony groszek, liśc laurowy i ryż. Wymieszaj.

Krok 3

Wlej 3 szklanki wody i posól.

Krok 4

Doprowadź ryż do lekkiego wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia do czasu, gdy ryż wchłonie wodę.

Krok 5

Zdejmij garnek z ognia, przykryj i odczekaj około 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż jaśminowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż jaśminowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż jaśminowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż jaśminowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż jaśminowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż jaśminowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż jaśminowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej