Składniki
3 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
35 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i smaż około 5 minut.
Krok 2
Dodaj zielony groszek, liśc laurowy i ryż. Wymieszaj.
Krok 3
Wlej 3 szklanki wody i posól.
Krok 4
Doprowadź ryż do lekkiego wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia do czasu, gdy ryż wchłonie wodę.
Krok 5
Zdejmij garnek z ognia, przykryj i odczekaj około 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej