
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
6 sztuk
12 sztuk
5 sztuk
6 sztuk
6 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i zetnij z wierzchu plasterek, po czym wydrąż pestki, a miąższ włóż do miski. Ugotuj ryż.

Krok 2
Do miski dodaj ryż, kapary, posiekane korniszony, posiekaną pietruszkę, paprykę pokrojoną w kostkę i połowę ugotowanych, oczyszczonych krewetek, również drobno pokrojonych.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Farsz wymieszaj z sosem i wypełnij nim wnętrze pomidorów.

Krok 4
Pomidory udekoruj przekrojonymi na pół oliwkami i krewetkami. Podawaj na listkach sałaty. Na końcu posyp wszystko grzankami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej