Sałatka z krewetek w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

258 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

314 osób wydrukowało

Pobierz pdf

375 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

6 sztuk

12 sztuk

5 sztuk

6 sztuk

6 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i zetnij z wierzchu plasterek, po czym wydrąż pestki, a miąższ włóż do miski. Ugotuj ryż.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 1

Krok 2

Do miski dodaj ryż, kapary, posiekane korniszony, posiekaną pietruszkę, paprykę pokrojoną w kostkę i połowę ugotowanych, oczyszczonych krewetek, również drobno pokrojonych.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Farsz wymieszaj z sosem i wypełnij nim wnętrze pomidorów.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 3

Krok 4

Pomidory udekoruj przekrojonymi na pół oliwkami i krewetkami. Podawaj na listkach sałaty. Na końcu posyp wszystko grzankami.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej