
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
6 sztuk
12 sztuk
5 sztuk
6 sztuk
6 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i zetnij z wierzchu plasterek, po czym wydrąż pestki, a miąższ włóż do miski. Ugotuj ryż.

Krok 2
Do miski dodaj ryż, kapary, posiekane korniszony, posiekaną pietruszkę, paprykę pokrojoną w kostkę i połowę ugotowanych, oczyszczonych krewetek, również drobno pokrojonych.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Farsz wymieszaj z sosem i wypełnij nim wnętrze pomidorów.

Krok 4
Pomidory udekoruj przekrojonymi na pół oliwkami i krewetkami. Podawaj na listkach sałaty. Na końcu posyp wszystko grzankami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej