Sałatka z krewetek w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
277 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

348 osób wydrukowało

Pobierz pdf

442 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

6 sztuk

12 sztuk

5 sztuk

6 sztuk

6 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i zetnij z wierzchu plasterek, po czym wydrąż pestki, a miąższ włóż do miski. Ugotuj ryż.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 1

Krok 2

Do miski dodaj ryż, kapary, posiekane korniszony, posiekaną pietruszkę, paprykę pokrojoną w kostkę i połowę ugotowanych, oczyszczonych krewetek, również drobno pokrojonych.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Farsz wymieszaj z sosem i wypełnij nim wnętrze pomidorów.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 3

Krok 4

Pomidory udekoruj przekrojonymi na pół oliwkami i krewetkami. Podawaj na listkach sałaty. Na końcu posyp wszystko grzankami.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z krewetek w pomidorachSałatka z krewetek w pomidorach

Pomidory umyj i zetnij z wierzchu plasterek, po czym wydrąż pestki, a miąższ włóż do miski. Ugotuj ryż.