Sałatka z krewetek w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
277 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

345 osób wydrukowało

Pobierz pdf

433 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

6 sztuk

12 sztuk

5 sztuk

6 sztuk

6 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i zetnij z wierzchu plasterek, po czym wydrąż pestki, a miąższ włóż do miski. Ugotuj ryż.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 1

Krok 2

Do miski dodaj ryż, kapary, posiekane korniszony, posiekaną pietruszkę, paprykę pokrojoną w kostkę i połowę ugotowanych, oczyszczonych krewetek, również drobno pokrojonych.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Farsz wymieszaj z sosem i wypełnij nim wnętrze pomidorów.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 3

Krok 4

Pomidory udekoruj przekrojonymi na pół oliwkami i krewetkami. Podawaj na listkach sałaty. Na końcu posyp wszystko grzankami.

Sałatka z krewetek w pomidorach - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z krewetek w pomidorachSałatka z krewetek w pomidorach

Pomidory umyj i zetnij z wierzchu plasterek, po czym wydrąż pestki, a miąższ włóż do miski. Ugotuj ryż.