
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
6 sztuk
12 sztuk
5 sztuk
6 sztuk
6 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i zetnij z wierzchu plasterek, po czym wydrąż pestki, a miąższ włóż do miski. Ugotuj ryż.

Krok 2
Do miski dodaj ryż, kapary, posiekane korniszony, posiekaną pietruszkę, paprykę pokrojoną w kostkę i połowę ugotowanych, oczyszczonych krewetek, również drobno pokrojonych.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Farsz wymieszaj z sosem i wypełnij nim wnętrze pomidorów.

Krok 4
Pomidory udekoruj przekrojonymi na pół oliwkami i krewetkami. Podawaj na listkach sałaty. Na końcu posyp wszystko grzankami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej