Przepisy na Krewetki
140 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
Krewetki
Owoce morza, mimo że wciąż rzadko serwowane w naszym kraju, zyskały spore grono zwolenników. Jednym z najprostszych pomysłów na pyszne frutti di mare są potrawy z krewetek. Składniki są łatwo dostępne w większości sklepów, a przygotowanie dania nie zajmie wam dużo czasu. Co więcej – przepis na krewetki, jaki chcemy wam dziś zaproponować, nie wymaga mistrzowskich umiejętności kulinarnych. Przekonajcie się sami. Będzie oryginalnie, nowocześnie i naprawdę pysznie!
Dla kogo? Przepisy na krewetki adresowane są przede wszystkim do zwolenników owoców morza. Przypadną do gustu także tym z was, którzy dopiero odkrywają walory smakowe śródziemnomorskiego frutti di mare.
Na jaką okazję? To, jaki macie pomysł na krewetki i kiedy je zaserwujecie, zależy wyłącznie od was! Dania z krewetkami świetnie sprawdzą się podczas imprez, letnich przyjęć grillowych czy wyjątkowych okazji, wymagających specjalnej oprawy kulinarnej.
Czy wiesz, że? Krewetki spotykane są również w Morzu Bałtyckim. Jednak ich niewielkie rozmiary sprawiają, że wykorzystywane są jedynie jako przynęta do połowu ryb.
Dla urozmaicenia: Pietruszka jest dodatkiem doskonale pasującym do potraw z krewetki. Przepis, jaki wybierzecie, warto więc wzbogacić o świeżą natkę pietruszki, która nie tylko urozmaici smak krewetek, ale będzie także ozdobą dania.



