Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
329 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

248 osób wydrukowało

Pobierz pdf

427 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżeczki

2 łyżki

8 sztuk

2 garść

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kostkę 2x2 cm. Pokrojoną rybę i krewetki oprósz przyprawą Knorr. Rybę i krewetki ponabijaj na przemian z pomidorami na drewniane patyki do szaszłyków.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Szaszłyki skrop oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż po 2-3 minuty z obu stron.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Bagietkę pokrój pod skosem na długie kromki i opiecz na grillu. Następnie posmaruj każdą z nich sosem czosnkowym Hellmann's.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotowe posmaruj sosem czosnkowym Hellmann's, roszponkę polej oliwą z suszonych pomidorów (2 łyżki), wymieszaj i nałóż na każdą grzankę.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Gotowe szaszłyki nałóż na przygotowane grzanki, skrop sokiem z cytryny i podawaj.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Drewniane patyki dobrze jest namoczyć wcześniej w wodzie – nie będą się paliły na grillu.

1

Opinie o przepisie

  • Essi

    Essi , 29.06.2017

    Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyk z ananasem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEORybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO

Nadaj szaszłykom z grilla wykwintny charakter, przyrządzając je z łososia, suszonych pomidorów oraz krewetek. Będą stanowić znakomitą przekąskę na przyjęcie lub przystawkę do uroczystego posiłku. Przygotowanie szaszłyków rozpocznij od pokrojenia filetu z łososia w niezbyt dużą kostkę. Rybę i krewetki oprósz przyprawą do kurczaka, która nada im wyrazisty smak. Następnie nabijaj je na patyczki do szaszłyków na przemian z odsączonymi z oleju suszonymi pomidorami. Ułóż je na aluminiowej tacce, skrop oliwą z oliwek i piecz na grillu z obu stron. Świetnym dodatkiem do szaszłyków będzie chrupiąca grzanka z bagietki. Bułkę pokrój na długie, ukośne kromki i opiecz na grillu, a potem posmaruj je jogurtowym sosem czosnkowym. Na każdą grzankę nałóż także kilka listków rukoli i polej olejem pozostałym z suszonych pomidorów. Upieczone szaszłyki umieść na grzankach, skrop sokiem z cytryny i natychmiast podawaj, aby pieczywo nie wystygło. Zainspiruj się naszym przepisem na rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami.