Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

327 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

240 osób wydrukowało

Pobierz pdf

421 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżeczki

2 łyżki

8 sztuk

2 garść

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kostkę 2x2 cm. Pokrojoną rybę i krewetki oprósz przyprawą Knorr. Rybę i krewetki ponabijaj na przemian z pomidorami na drewniane patyki do szaszłyków.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Szaszłyki skrop oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż po 2-3 minuty z obu stron.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Bagietkę pokrój pod skosem na długie kromki i opiecz na grillu. Następnie posmaruj każdą z nich sosem czosnkowym Hellmann’s.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotowe posmaruj sosem czosnkowym Hellmann’s, roszponkę polej oliwą z suszonych pomidorów (2 łyżki), wymieszaj i nałóż na każdą grzankę.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Gotowe szaszłyki nałóż na przygotowane grzanki, skrop sokiem z cytryny i podawaj.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Drewniane patyki dobrze jest namoczyć wcześniej w wodzie – nie będą się paliły na grillu.

1

Opinie o przepisie

  • Essi

    Essi , 29.06.2017

    Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEORybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO

Nadaj szaszłykom z grilla wykwintny charakter, przyrządzając je z łososia, suszonych pomidorów oraz krewetek. Będą stanowić znakomitą przekąskę na przyjęcie lub przystawkę do uroczystego posiłku. Przygotowanie szaszłyków rozpocznij od pokrojenia filetu z łososia w niezbyt dużą kostkę. Rybę i krewetki oprósz przyprawą do kurczaka, która nada im wyrazisty smak. Następnie nabijaj je na patyczki do szaszłyków na przemian z odsączonymi z oleju suszonymi pomidorami. Ułóż je na aluminiowej tacce, skrop oliwą z oliwek i piecz na grillu z obu stron. Świetnym dodatkiem do szaszłyków będzie chrupiąca grzanka z bagietki. Bułkę pokrój na długie, ukośne kromki i opiecz na grillu, a potem posmaruj je jogurtowym sosem czosnkowym. Na każdą grzankę nałóż także kilka listków rukoli i polej olejem pozostałym z suszonych pomidorów. Upieczone szaszłyki umieść na grzankach, skrop sokiem z cytryny i natychmiast podawaj, aby pieczywo nie wystygło. Zainspiruj się naszym przepisem na rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami.