Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
329 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

252 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

429 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżeczki

2 łyżki

8 sztuk

2 garść

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kostkę 2x2 cm. Pokrojoną rybę i krewetki oprósz przyprawą Knorr. Rybę i krewetki ponabijaj na przemian z pomidorami na drewniane patyki do szaszłyków.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Szaszłyki skrop oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż po 2-3 minuty z obu stron.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Bagietkę pokrój pod skosem na długie kromki i opiecz na grillu. Następnie posmaruj każdą z nich sosem czosnkowym Hellmann's.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotowe posmaruj sosem czosnkowym Hellmann's, roszponkę polej oliwą z suszonych pomidorów (2 łyżki), wymieszaj i nałóż na każdą grzankę.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Gotowe szaszłyki nałóż na przygotowane grzanki, skrop sokiem z cytryny i podawaj.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Drewniane patyki dobrze jest namoczyć wcześniej w wodzie – nie będą się paliły na grillu.

1

Opinie o przepisie

  • Essi

    Essi , 29.06.2017

    Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEORybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO

Nadaj szaszłykom z grilla wykwintny charakter, przyrządzając je z łososia, suszonych pomidorów oraz krewetek. Będą stanowić znakomitą przekąskę na przyjęcie lub przystawkę do uroczystego posiłku. Przygotowanie szaszłyków rozpocznij od pokrojenia filetu z łososia w niezbyt dużą kostkę. Rybę i krewetki oprósz przyprawą do kurczaka, która nada im wyrazisty smak. Następnie nabijaj je na patyczki do szaszłyków na przemian z odsączonymi z oleju suszonymi pomidorami. Ułóż je na aluminiowej tacce, skrop oliwą z oliwek i piecz na grillu z obu stron. Świetnym dodatkiem do szaszłyków będzie chrupiąca grzanka z bagietki. Bułkę pokrój na długie, ukośne kromki i opiecz na grillu, a potem posmaruj je jogurtowym sosem czosnkowym. Na każdą grzankę nałóż także kilka listków rukoli i polej olejem pozostałym z suszonych pomidorów. Upieczone szaszłyki umieść na grzankach, skrop sokiem z cytryny i natychmiast podawaj, aby pieczywo nie wystygło. Zainspiruj się naszym przepisem na rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami.