Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

307 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

215 osób wydrukowało

Pobierz pdf

379 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżeczki

2 łyżki

8 sztuk

2 garść

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kostkę 2x2 cm. Pokrojoną rybę i krewetki oprósz przyprawą Knorr. Rybę i krewetki ponabijaj na przemian z pomidorami na drewniane patyki do szaszłyków.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Szaszłyki skrop oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż po 2-3 minuty z obu stron.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Bagietkę pokrój pod skosem na długie kromki i opiecz na grillu. Następnie posmaruj każdą z nich sosem czosnkowym Hellmann’s.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotowe posmaruj sosem czosnkowym Hellmann’s, roszponkę polej oliwą z suszonych pomidorów (2 łyżki), wymieszaj i nałóż na każdą grzankę.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Gotowe szaszłyki nałóż na przygotowane grzanki, skrop sokiem z cytryny i podawaj.

Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Drewniane patyki dobrze jest namoczyć wcześniej w wodzie – nie będą się paliły na grillu.

1

Opinie o przepisie

  • Essi

    Essi , 29.06.2017

    Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEORybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO

Nadaj szaszłykom z grilla wykwintny charakter, przyrządzając je z łososia, suszonych pomidorów oraz krewetek. Będą stanowić znakomitą przekąskę na przyjęcie lub przystawkę do uroczystego posiłku. Przygotowanie szaszłyków rozpocznij od pokrojenia filetu z łososia w niezbyt dużą kostkę. Rybę i krewetki oprósz przyprawą do kurczaka, która nada im wyrazisty smak. Następnie nabijaj je na patyczki do szaszłyków na przemian z odsączonymi z oleju suszonymi pomidorami. Ułóż je na aluminiowej tacce, skrop oliwą z oliwek i piecz na grillu z obu stron. Świetnym dodatkiem do szaszłyków będzie chrupiąca grzanka z bagietki. Bułkę pokrój na długie, ukośne kromki i opiecz na grillu, a potem posmaruj je jogurtowym sosem czosnkowym. Na każdą grzankę nałóż także kilka listków rukoli i polej olejem pozostałym z suszonych pomidorów. Upieczone szaszłyki umieść na grzankach, skrop sokiem z cytryny i natychmiast podawaj, aby pieczywo nie wystygło. Zainspiruj się naszym przepisem na rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami.