
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
80 mililitrów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry o grubości centymetra, dodaj Fix Gyros z sosem paprykowo - ziołowym Knorr i lekko rozgnieć ręką. Następnie obsmaż je z obu stron na rozgrzanym oleju.

Krok 2
Kapustę odciśnij z nadmiaru soku. Pokrój drobno cebule, następnie podsmaż ją na oddzielnej patelni. Pokrój drobno kminek. Do cebuli dodaj kapustę, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem oraz kminkiem i smaż chwilę, nieustannie mieszając.

Krok 3
Posiekaj rzeżuchę. Chleb pokrój w kromki grubości 1 centymetra, po czym posmaruj je margaryną i posyp rzeżuchą.

Krok 4
Na jednej kromce ułóż kapustę, podsmażone płaty mięsa i ser. Całość przykryj drugą kromką.

Krok 5
Tak przygotowaną kanapkę umieść w nagrzanym do 180°C piekarniku na około 15 minut (ewentualnie opiecz ją w tosterze). Kanapka powinna zarumienić się z obu stron.

Krok 6
Sos paprykowo-ziołowy z opakowania Fix Knorr wymieszaj dokładnie z ketchupem i majonezem. Kanapki podawaj przekrojone na pół, razem z sosem.


Dobra rada:
Możesz przygotować to danie wykorzystując produkty z Polędwiczek a la gyros. Gotowanie ZERO WASTE.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do gyrosa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka gyros
Kanapka gyros świetnie sprawdzi się zarówno jako drugie śniadanie, zabrane do pracy lub szkoły, jak i przekąska na przyjęciu z przyjaciółmi. Słowo „gyros” pochodzi z języka greckiego i oznacza „obracać”. Potrawę tą przeważnie przygotowuje się na bazie wołowiny. Mięso nabija się na obracający się szpikulec, za którym znajduje się grill gazowy lub elektryczny, a na czubku umieszcza się zwierzęcy tłuszcz i pomidora lub cebulę, co ma nadać mu wyrazistego smaku. Po upieczeniu, kawałki mięsa odcina się przy pomocy specjalnego noża, noża elektrycznego lub niewielkiej, okrągłej piły. Przeważnie podawane jest ono w chlebie pita wraz sałatką oraz sosem tzatziki, nieco rzadziej z pieczonymi ziemniakami i musztardą lub keczupem. Gyros można zaserwować również na wiele innych sposobów, na przykład w kanapce: na chlebie razowym w towarzystwie kiszonej kapusty, cebuli, rzeżuchy i sera żółtego.