Kebab z polędwiczki wieprzowej: a la gyros | Przepisy.pl pixel

Polędwiczki a la gyros

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

231 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, osusz i pokrój w cienkie plastry.

Polędwiczki a la gyros - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr połącz z oliwą a następnie wymieszaj z plastrami mięsa.

Polędwiczki a la gyros - Krok 2

Krok 3

Zamarynowane mięso smaż partiami, na dobrze rozgrzanej patelni przez kilka minut, do momentu gdy będzie rumiane. Podawaj z Tzatzikami, chrupiącą sałatą i chlebkiem Pita.

Polędwiczki a la gyros - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowane mięso możesz wykorzystać również do sałatki Gyros. Po przygotowaniu tego dania możesz zrobić jeszcze Kanapkę gyros. ZERO WASTE w kuchni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki a la gyrosPolędwiczki a la gyros

Polędwiczki oczyść z błon, osusz i pokrój w cienkie plastry.