
Składniki
500 gramów
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki oczyść z błon, osusz i pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Przyprawę Knorr połącz z oliwą a następnie wymieszaj z plastrami mięsa.
Krok 3
Zamarynowane mięso smaż partiami, na dobrze rozgrzanej patelni przez kilka minut, do momentu gdy będzie rumiane. Podawaj z Tzatzikami, chrupiącą sałatą i chlebkiem Pita.
Dobra rada:
Tak przygotowane mięso możesz wykorzystać również do sałatki Gyros. Po przygotowaniu tego dania możesz zrobić jeszcze Kanapkę gyros. ZERO WASTE w kuchni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do gyrosa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej