Kebab z polędwiczki wieprzowej: a la gyros | Przepisy.pl pixel

Polędwiczki a la gyros

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

235 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, osusz i pokrój w cienkie plastry.

Polędwiczki a la gyros - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr połącz z oliwą a następnie wymieszaj z plastrami mięsa.

Polędwiczki a la gyros - Krok 2

Krok 3

Zamarynowane mięso smaż partiami, na dobrze rozgrzanej patelni przez kilka minut, do momentu gdy będzie rumiane. Podawaj z Tzatzikami, chrupiącą sałatą i chlebkiem Pita.

Polędwiczki a la gyros - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowane mięso możesz wykorzystać również do sałatki Gyros. Po przygotowaniu tego dania możesz zrobić jeszcze Kanapkę gyros. ZERO WASTE w kuchni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki a la gyrosPolędwiczki a la gyros

Polędwiczki oczyść z błon, osusz i pokrój w cienkie plastry.