Polędwiczki a la gyros

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

143 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

183 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, osusz i pokrój w cienkie plastry.

Polędwiczki a la gyros - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr połącz z oliwą a następnie wymieszaj z plastrami mięsa.

Polędwiczki a la gyros - Krok 2

Krok 3

Zamarynowane mięso smaż partiami, na dobrze rozgrzanej patelni przez kilka minut, do momentu gdy będzie rumiane. Podawaj z Tzatzikami, chrupiącą sałatą i chlebkiem Pita.

Polędwiczki a la gyros - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowane mięso możesz wykorzystać również do sałatki Gyros.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej