
Składniki
500 gramów
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki oczyść z błon, osusz i pokrój w cienkie plastry.

Krok 2
Przyprawę Knorr połącz z oliwą a następnie wymieszaj z plastrami mięsa.

Krok 3
Zamarynowane mięso smaż partiami, na dobrze rozgrzanej patelni przez kilka minut, do momentu gdy będzie rumiane. Podawaj z Tzatzikami, chrupiącą sałatą i chlebkiem Pita.


Dobra rada:
Tak przygotowane mięso możesz wykorzystać również do sałatki Gyros. Po przygotowaniu tego dania możesz zrobić jeszcze Kanapkę gyros. ZERO WASTE w kuchni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej