Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

97 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój na mniejsze kawałki wielkości ćwiartki cebuli.

Krok 2

Cebulę pokrój na ćwiartki. Jabłka pokrój w podobnej wielkości kawałki wraz ze skórą, ale bez pestek.

Krok 3

Przyprawę Knorr wymieszaj z ketchupem i w takiej mieszance zamarynuj mięso na 20 minut.

Krok 4

Teraz nabij na szaszłyki kolejno cebulę, następnie mięso, kawałki jabłka. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników.

Krok 5

Szaszłyki smaż po 10 minut z każdej strony i natychmiast podawaj. Możesz polewać szaszłyki w trakcie smażenia pozostałą marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem

Sezon grillowy to dobry czas na tworzenie ciekawych połączeń smakowych, m.in. w szaszłykach. Delikatne polędwiczki wieprzowe, dzięki rozmaitym dodatkom, za każdym razem mogą smakować nieco inaczej. Znakomitą propozycją na ich wykorzystanie są szaszłyki wieprzowe z jabłkiem. Aby je przygotować, oczyść polędwiczki i pokrój w kostkę, po czym zamarynuj w mieszance łagodnego ketchupu i przyprawy do mięs. Następnie obierz cebulę i pokrój ją w ćwiartki, a jabłka na kawałki podobnej wielkości. Równie dobrze będą pasować suszone śliwki, które nadadzą szaszłykom ciekawego posmaku, jak również ananas. Nadziej zamarynowane mięso, cebulę oraz jabłka na długie patyki, a podczas pieczenia co jakiś czas polewaj je marynatą. Dzięki temu szaszłyki będą bardziej soczyste i zyskają wyrazisty smak. Sprawdź, które połączenie owoców i wieprzowiny najbardziej Ci odpowiada i znajdź swoje ulubione. Danie serwuj z dipami, na przykład z suszonych pomidorów. Wypróbuj nasz przepis na znakomite szaszłyki wieprzowe.