Kurczak w sosie pieczarkowo-serowym
łatwe
3306 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 mililitrów
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka pokrój w paski, oprósz przyprawą Knorr i obsmaż na patelni.

Krok 2
Pieczarki pokrój w ćwiartki, cebulę w półplastry i dodaj na patelnię. Smaż, aż sok z pieczarek odparuje.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i śmietaną i wlej na patelnię. Gotuj przez 10 minut. Kurczaka podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w sosie pieczarkowo-serowym
Delikatne mięso z kurczaka to doskonała baza pod błyskawiczny obiad. Wystarczy zanurzyć je w sosie, na przykład pieczarkowo-serowym, podać z ryżem lub kaszą i gotowe! To danie przypadnie ci do gustu, jeśli nie lubisz spędzać w kuchni zbyt dużo czasu. Na jego przygotowanie potrzebujesz bowiem zaledwie 30 minut. Kurczak w sosie pieczarkowo-serowym spodoba ci się także, gdy postawisz na proste potrawy, złożone z kilku niewyszukanych składników. Przepis możesz modyfikować w zależności od tego, co akurat masz w lodówce. Nic nie stoi na przeszkodzie, by kurczaka zastąpić indykiem, a zamiast pieczarek wykorzystać do sosu kurki lub podgrzybki. W sezonie warto wybrać się do lasu na grzybobranie. Jeśli jednak wrócisz do domu z pustym koszyczkiem, bez wyrzutów sumienia przygotuj sos z dodatkiem grzybów suszonych zakupionych na pobliskim targu.