Kurczak w sosie pieczarkowo-serowym
łatwe
2848 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 mililitrów
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka pokrój w paski, oprósz przyprawą Knorr i obsmaż na patelni.
Krok 2
Pieczarki pokrój w ćwiartki, cebulę w półplastry i dodaj na patelnię. Smaż, aż sok z pieczarek odparuje.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i śmietaną i wlej na patelnię. Gotuj przez 10 minut. Kurczaka podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w sosie pieczarkowo-serowym
Delikatne mięso z kurczaka to doskonała baza pod błyskawiczny obiad. Wystarczy zanurzyć je w sosie, na przykład pieczarkowo-serowym, podać z ryżem lub kaszą i gotowe! To danie przypadnie ci do gustu, jeśli nie lubisz spędzać w kuchni zbyt dużo czasu. Na jego przygotowanie potrzebujesz bowiem zaledwie 30 minut. Kurczak w sosie pieczarkowo-serowym spodoba ci się także, gdy postawisz na proste potrawy, złożone z kilku niewyszukanych składników. Przepis możesz modyfikować w zależności od tego, co akurat masz w lodówce. Nic nie stoi na przeszkodzie, by kurczaka zastąpić indykiem, a zamiast pieczarek wykorzystać do sosu kurki lub podgrzybki. W sezonie warto wybrać się do lasu na grzybobranie. Jeśli jednak wrócisz do domu z pustym koszyczkiem, bez wyrzutów sumienia przygotuj sos z dodatkiem grzybów suszonych zakupionych na pobliskim targu.