
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
0.5 pęczka
3 sztuki
1 szklanka
2 opakowania
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko. Filety przekrój wzdłuż i rozbij. Oprósz sola i pieprzem, obtocz w mące.
Krok 2
Smaż na maśle i oleju. Przełóż na talerz.
Krok 3
Sparzone cytryny pokrój w ćwiartki, oliwki poprzekrawaj na połowy.
Krok 4
Obraną cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na tłuszczu z mięsa około 3 minut, następnie włóż mięso, wlej bulion Knorra, dodaj ćwiartki cytryn i duś około 5 minut.
Krok 5
Pomidora pokrój w plastry , szczypiorek posiekaj, dopraw. Podawaj do mięsa i ryżu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej