Piersi kurczaka w cytrynowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka w cytrynowym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

0.5 pęczka

3 sztuki

1 szklanka

2 opakowania

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko. Filety przekrój wzdłuż i rozbij. Oprósz sola i pieprzem, obtocz w mące.

Krok 2

Smaż na maśle i oleju. Przełóż na talerz.

Krok 3

Sparzone cytryny pokrój w ćwiartki, oliwki poprzekrawaj na połowy.

Krok 4

Obraną cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na tłuszczu z mięsa około 3 minut, następnie włóż mięso, wlej bulion Knorra, dodaj ćwiartki cytryn i duś około 5 minut.

Krok 5

Pomidora pokrój w plastry , szczypiorek posiekaj, dopraw. Podawaj do mięsa i ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej