Piersi kurczaka w cytrynowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka w cytrynowym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

0.5 pęczka

3 sztuki

1 szklanka

2 opakowania

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko. Filety przekrój wzdłuż i rozbij. Oprósz sola i pieprzem, obtocz w mące.

Krok 2

Smaż na maśle i oleju. Przełóż na talerz.

Krok 3

Sparzone cytryny pokrój w ćwiartki, oliwki poprzekrawaj na połowy.

Krok 4

Obraną cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na tłuszczu z mięsa około 3 minut, następnie włóż mięso, wlej bulion Knorra, dodaj ćwiartki cytryn i duś około 5 minut.

Krok 5

Pomidora pokrój w plastry , szczypiorek posiekaj, dopraw. Podawaj do mięsa i ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka w cytrynowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej