Piersi kurczaka w cytrynowym sosie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

2 opakowania

4 sztuki

0

0

2 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko. Filety przekrój wzdłuż i rozbij. Oprósz sola i pieprzem, obtocz w mące.

Krok 1

Smaż na maśle i oleju. Przełóż na talerz.

Krok 1

Sparzone cytryny pokrój w ćwiartki, oliwki poprzekrawaj na połowy.

Krok 1

Obraną cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na tłuszczu z mięsa około 3 minut, następnie włóż mięso, wlej bulion Knorra, dodaj ćwiartki cytryn i duś około 5 minut.

Krok 1

Pomidora pokrój w plastry , szczypiorek posiekaj, dopraw. Podawaj do mięsa i ryżu.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej