Gulasz azjatycki - wieprzowy: po azjatycku | Przepisy.pl pixel

Azjatycki gulasz wieprzowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

344 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

190 osób wydrukowało

Pobierz pdf

330 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w paski, oprósz mąką i obsmaż w garnku na rumiano.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 1

Krok 2

Marchew i papryki pokrój w cienkie słupki, cebulę w piórka, a czosnek i szczypior posiekaj.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do mięsa. Cały czas mieszając, doprowadź do wrzenia i duś na małym ogniu około 20 minut.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 3

Krok 4

Gdy mięso zmięknie, obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju warzywa, aż delikatnie się zrumienią, i dodaj do wieprzowiny.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 4

Krok 5

Całość gotuj razem około 5 minut. Gulasz podawaj z ryżem, posypany sezamem i posiekanym szczypiorem.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

2

Opinie o przepisie

  • Mateo

    Mateo , 22.05.2024

    Gdy jesteś tak głodny że w pracy postanawiasz przeglądać pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub

    Jakub , 19.08.2022

    Pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycki gulasz wieprzowyAzjatycki gulasz wieprzowy

Azjatycki gulasz wieprzowy to alternatywa dla tego, który przyrządza się według przepisu kuchni węgierskiej. Charakteryzuje się tym, że łączy w sobie dwa odmienne smaki: słodki i kwaśny. Najlepsze do tej wersji gulaszu będzie mięso wieprzowe, możesz je jednak z powodzeniem zastąpić wołowym lub kawałkami kurczaka. Warzywa, których potrzebujesz do jego przygotowania to papryka, marchew i cebula. Każde z nich pokrój w cienkie paski – w kuchni azjatyckiej warzywa podawane są często właśnie w ten sposób. Przed podaniem posyp potrawę odrobiną sezamu (może być prażony) – który dobrze będzie się komponował z resztą składników. Do gotowego dania najbardziej będą pasować neutralne dodatki. Świetnie sprawdzi się w tej roli ryż. Koniecznie wypróbuj tę wersję gulaszu, którą przyrządzić możesz i na obiad, i na wczesną kolację.