
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 pęczek
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w paski, oprósz mąką i obsmaż w garnku na rumiano.

Krok 2
Marchew i papryki pokrój w cienkie słupki, cebulę w piórka, a czosnek i szczypior posiekaj.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do mięsa. Cały czas mieszając, doprowadź do wrzenia i duś na małym ogniu około 20 minut.

Krok 4
Gdy mięso zmięknie, obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju warzywa, aż delikatnie się zrumienią, i dodaj do wieprzowiny.

Krok 5
Całość gotuj razem około 5 minut. Gulasz podawaj z ryżem, posypany sezamem i posiekanym szczypiorem.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Azjatycki gulasz wieprzowy
Azjatycki gulasz wieprzowy to alternatywa dla tego, który przyrządza się według przepisu kuchni węgierskiej. Charakteryzuje się tym, że łączy w sobie dwa odmienne smaki: słodki i kwaśny. Najlepsze do tej wersji gulaszu będzie mięso wieprzowe, możesz je jednak z powodzeniem zastąpić wołowym lub kawałkami kurczaka. Warzywa, których potrzebujesz do jego przygotowania to papryka, marchew i cebula. Każde z nich pokrój w cienkie paski – w kuchni azjatyckiej warzywa podawane są często właśnie w ten sposób. Przed podaniem posyp potrawę odrobiną sezamu (może być prażony) – który dobrze będzie się komponował z resztą składników. Do gotowego dania najbardziej będą pasować neutralne dodatki. Świetnie sprawdzi się w tej roli ryż. Koniecznie wypróbuj tę wersję gulaszu, którą przyrządzić możesz i na obiad, i na wczesną kolację.