Gulasz azjatycki - wieprzowy: po azjatycku | Przepisy.pl pixel

Azjatycki gulasz wieprzowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

344 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

315 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w paski, oprósz mąką i obsmaż w garnku na rumiano.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 1

Krok 2

Marchew i papryki pokrój w cienkie słupki, cebulę w piórka, a czosnek i szczypior posiekaj.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do mięsa. Cały czas mieszając, doprowadź do wrzenia i duś na małym ogniu około 20 minut.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 3

Krok 4

Gdy mięso zmięknie, obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju warzywa, aż delikatnie się zrumienią, i dodaj do wieprzowiny.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 4

Krok 5

Całość gotuj razem około 5 minut. Gulasz podawaj z ryżem, posypany sezamem i posiekanym szczypiorem.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • Jakub

    Jakub , 19.08.2022

    Pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycki gulasz wieprzowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycki gulasz wieprzowyAzjatycki gulasz wieprzowy

Azjatycki gulasz wieprzowy to alternatywa dla tego, który przyrządza się według przepisu kuchni węgierskiej. Charakteryzuje się tym, że łączy w sobie dwa odmienne smaki: słodki i kwaśny. Najlepsze do tej wersji gulaszu będzie mięso wieprzowe, możesz je jednak z powodzeniem zastąpić wołowym lub kawałkami kurczaka. Warzywa, których potrzebujesz do jego przygotowania to papryka, marchew i cebula. Każde z nich pokrój w cienkie paski – w kuchni azjatyckiej warzywa podawane są często właśnie w ten sposób. Przed podaniem posyp potrawę odrobiną sezamu (może być prażony) – który dobrze będzie się komponował z resztą składników. Do gotowego dania najbardziej będą pasować neutralne dodatki. Świetnie sprawdzi się w tej roli ryż. Koniecznie wypróbuj tę wersję gulaszu, którą przyrządzić możesz i na obiad, i na wczesną kolację.