Azjatycki gulasz wieprzowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

311 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

0.5 litra

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w paski, oprósz mąką i obsmaż w garnku na rumiano.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 1

Krok 2

Marchew i papryki pokrój w cienkie słupki, cebulę w piórka, a czosnek i szczypior posiekaj.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do mięsa. Cały czas mieszając, doprowadź do wrzenia i duś na małym ogniu około 20 minut.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 3

Krok 4

Gdy mięso zmięknie, obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju warzywa, aż delikatnie się zrumienią, i dodaj do wieprzowiny.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 4

Krok 5

Całość gotuj razem około 5 minut. Gulasz podawaj z ryżem, posypany sezamem i posiekanym szczypiorem.

Azjatycki gulasz wieprzowy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Fix Do potraw chińskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Do potraw chińskich Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycki gulasz wieprzowyAzjatycki gulasz wieprzowy

Azjatycki gulasz wieprzowy to alternatywa dla tego, który przyrządza się według przepisu kuchni węgierskiej. Charakteryzuje się tym, że łączy w sobie dwa odmienne smaki: słodki i kwaśny. Najlepsze do tej wersji gulaszu będzie mięso wieprzowe, możesz je jednak z powodzeniem zastąpić wołowym lub kawałkami kurczaka. Warzywa, których potrzebujesz do jego przygotowania to papryka, marchew i cebula. Każde z nich pokrój w cienkie paski – w kuchni azjatyckiej warzywa podawane są często właśnie w ten sposób. Przed podaniem posyp potrawę odrobiną sezamu (może być prażony) – który dobrze będzie się komponował z resztą składników. Do gotowego dania najbardziej będą pasować neutralne dodatki. Świetnie sprawdzi się w tej roli ryż. Koniecznie wypróbuj tę wersję gulaszu, którą przyrządzić możesz i na obiad, i na wczesną kolację.