
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
300 mililitrów
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ryż ugotuj i odstaw. Marchewki, paprykę, paprykę chili i cebulę pokrój w paski i wrzuć na rozgrzany olej. Smaż przez 10 minut.
Krok 2
Przygotuj wyrazisty, chiński sos łącząc Fix Knorr z 300 mililitrami wody oraz z sosem sojowym i olejem sezamowym.
Krok 3
Wlej fix do smażonych warzyw. Dodaj sok z wyciśniętej cytryny oraz zielony groszek. Zagotuj i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryż z warzywami po chińsku
Sypki ryż z duszonymi warzywami i dodatkiem sosu sojowego to potrawa, którą szybko się przygotowuje, a jeszcze szybciej znika z talerzy. Zrobisz ją łatwo, a wszystko, czego do niej potrzebujesz, masz prawdopodobnie w domowej spiżarni. Zgadza się – ryż po chińsku z warzywami przyrządzisz bez trudu, nawet jeśli z kuchnią Państwa Środka nie było ci wcześniej po drodze.
Dla kogo?
W tym daniu to warzywa grają pierwsze skrzypce, więc recepturę na warzywa po chińsku z ryżem polecamy wszystkim osobom, które chcą ograniczyć mięso w diecie. Bez kotleta albo skwarków posiłki mogą być naprawdę pyszne! Dla przykładu, marchew i papryka po uduszeniu nadadzą potrawie słodyczy.
Na jaką okazję?
Ryż to podstawa kuchni chińskiej i trudno sobie bez niego wyobrazić jakikolwiek orientalny obiad. Ryż z warzywami po chińsku proponujemy przygotować z gatunku długoziarnistego. Pozwoli to zbliżyć się jeszcze bardziej do autentycznych smaków azjatyckich kulinariów.
Czy wiesz, że?
Doskonały efekt w ryżu po chińsku osiągniesz, gdy potniesz warzywa w cieniutkie paski, charakterystyczne dla chińskiej kuchni. Warzywa będą chrupiące, jeśli przed zagotowaniem w sosie, chwilę je obsmażysz. Przyrządzając ryż po chińsku z warzywami, nie pomijaj żadnego kroku.
Dla urozmaicenia:
Znakomicie do ryżu po chińsku z warzywami pasuje zielony groszek cukrowy, który kolorystycznie wyróżni się na talerzu. Co jeszcze należy wiedzieć o przepisie na ryż z warzywami po chińsku? Danie najlepiej podawać od razu po przygotowaniu i jeść je pałeczkami.