Ryż z warzywami po chińsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

110

2656 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1759 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2562 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

150 gramów

1 łyżka

null sztuk

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i odstaw. Marchewki, paprykę, paprykę chilli i cebulę pokrój w paski i wrzuć na rozgrzany olej. Smaż przez 10 minut.

Ryż z warzywami po chińsku - Krok 1

Krok 2

Przygotuj wyrazisty, chiński sos łącząc Fix Knorr z 300 mililitrami wody oraz z sosem sojowym i olejem sezamowym.

Ryż z warzywami po chińsku - Krok 2

Krok 3

Wlej fix do smażonych warzyw. Dodaj sok z cytryny oraz zielony groszek. Zagotuj i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ryżem.

Ryż z warzywami po chińsku - Krok 3
51

Opinie o przepisie

  • Beata Oczkowicz

    Beata Oczkowicz, 11.06.2016

    Fix knorr to po to ze to strona knorra hehehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Oczkowicz

    Beata Oczkowicz, 11.06.2016

    Fix knor to po to ze to strona knorra hehehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Grążawski

    Daniel Grążawski, 30.01.2016

    mega!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kochaniak

    Ania Kochaniak, 21.01.2016

    Ten caly fix knorr to po co? A slyszales czlowieku o cynamonie, kolendrze, imbirze i anyzu plus tostowany olej sezamowy? Do dupy z takim jedzeniem, gdzie sypie sie chemie. Kpiny :/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Pryjomska

    Zofia Pryjomska, 29.11.2015

    bardzo dobre danie i szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrian Grajczak

    Adrian Grajczak, 09.11.2015

    Dwie duże stołowe łyżki ciemnego sosu sojowego z chili sypanym dodają bardzo wyrazistego smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian. D.

    Damian. D., 04.07.2015

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Bela

    Bozena Bela, 15.06.2015

    Uwielbiam takie dania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marek szymczyk

    marek szymczyk, 13.06.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena S.

    Bożena S., 01.06.2015

    lubię takie dania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian. D.

    Damian. D., 26.05.2015

    smakuje ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Simiński

    Sebastian Simiński, 17.05.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • iwona.janczewska91@wp.pl

    iwona.janczewska91@wp.pl, 27.04.2015

    om om om om

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Sztemberg

    Sebastian Sztemberg, 26.03.2015

    Hehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arkadiusz Szymaniak

    Arkadiusz Szymaniak, 09.08.2014

    Tam niema golonko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 09.08.2014

    Marek, nie ma tak łatwo, trzeba ugotować. ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Tyszkiewicz

    Marek Tyszkiewicz, 09.08.2014

    poproszę podwójną porcje z dostawą do domu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Lewicki

    Piotr Lewicki, 09.08.2014

    Good!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Macias

    Bogumiła Macias, 09.08.2014

    Smacznego!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Henry Jakubowski

    Wiesław Henry Jakubowski, 09.08.2014

    tylko bez piesków

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Grabarczuk

    Roman Grabarczuk, 09.08.2014

    smak!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bea Busia

    Bea Busia, 09.08.2014

    To się ma do prawdziwej potrawy chińskiej jak pizza z polskimi dodatkami czyli - śledź, chrzan, kapusta kwaszona itd

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Zbieg

    Zofia Zbieg, 08.08.2014

    LUBIE I POLECAM

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Drewnik

    Andrzej Drewnik, 08.08.2014

    1,5 kg pomidorów jedną cebula

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Drewnik

    Andrzej Drewnik, 08.08.2014

    Ja tam bym jakąś szprote

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilia Baranowska

    Emilia Baranowska, 08.08.2014

    ale jec diededycznie to cialko troche sie zmniejszy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sahnepudding Schokolade

    Sahnepudding Schokolade, 08.08.2014

    mmm pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Tańska-Wiśniewska

    Wanda Tańska-Wiśniewska, 08.08.2014

    Jak fasola, to może po bretoński, albo sałatka z fasoli, albo zimniejszą porą pyszna fasolówka, albo ....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Falkowski

    Piotr Falkowski, 08.08.2014

    Kuchnia jak kuchnia Bozenko.Azjatycki relaks po takim jedzonku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Klimowski

    Witold Klimowski, 08.08.2014

    Nie lubię takiej kuchni.Nie ma jak schabowy z kapustką i ziemniaczkami!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryż z warzywami po chińskuRyż z warzywami po chińsku

Sypki ryż z duszonymi warzywami i dodatkiem sosu sojowego to potrawa, którą szybko się przygotowuje a jeszcze szybciej znika z talerzy. Zrobisz ją łatwo, a wszystko, co do niej potrzebujesz, masz prawdopodobnie w domowej spiżarni. Ryż to podstawa kuchni chińskiej i trudno sobie bez niego wyobrazić jakikolwiek orientalny obiad. Ryż z warzywami po chińsku proponujemy przygotować z gatunku długoziarnistego. Doskonały efekt osiągniesz, jeśli warzywa potniesz w cieniutkie paski, charakterystyczne dla chińskiej kuchni. Warzywa będą chrupiące, jeśli przed zagotowaniem ich w sosie Knorr Fix do dań chińskich, chwilę je obsmażysz. Doskonale do tej potrawy pasuje zielony groszek cukrowy, który kolorystycznie wyróżni się na talerzu. Natomiast marchew i papryka po uduszeniu nadadzą daniu słodyczy. To danie najlepiej podawać od razu po przygotowaniu i jeść je pałeczkami.