Ryż z warzywami po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryż z warzywami po chińsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

124

2704 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1781 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2633 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

150 gramów

1 łyżka

null sztuk

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i odstaw. Marchewki, paprykę, paprykę chilli i cebulę pokrój w paski i wrzuć na rozgrzany olej. Smaż przez 10 minut.

Ryż z warzywami po chińsku - Krok 1

Krok 2

Przygotuj wyrazisty, chiński sos łącząc Fix Knorr z 300 mililitrami wody oraz z sosem sojowym i olejem sezamowym.

Ryż z warzywami po chińsku - Krok 2

Krok 3

Wlej fix do smażonych warzyw. Dodaj sok z cytryny oraz zielony groszek. Zagotuj i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ryżem.

Ryż z warzywami po chińsku - Krok 3
51

Opinie o przepisie

  • Beata Oczkowicz

    Beata Oczkowicz , 11.06.2016

    Fix knorr to po to ze to strona knorra hehehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Oczkowicz

    Beata Oczkowicz , 11.06.2016

    Fix knor to po to ze to strona knorra hehehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Grążawski

    Daniel Grążawski , 30.01.2016

    mega!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kochaniak

    Ania Kochaniak , 21.01.2016

    Ten caly fix knorr to po co? A slyszales czlowieku o cynamonie, kolendrze, imbirze i anyzu plus tostowany olej sezamowy? Do dupy z takim jedzeniem, gdzie sypie sie chemie. Kpiny :/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Pryjomska

    Zofia Pryjomska , 29.11.2015

    bardzo dobre danie i szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrian Grajczak

    Adrian Grajczak , 09.11.2015

    Dwie duże stołowe łyżki ciemnego sosu sojowego z chili sypanym dodają bardzo wyrazistego smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian. D.

    Damian. D. , 04.07.2015

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Bela

    Bozena Bela , 15.06.2015

    Uwielbiam takie dania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marek szymczyk

    marek szymczyk , 13.06.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena S.

    Bożena S. , 01.06.2015

    lubię takie dania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian. D.

    Damian. D. , 26.05.2015

    smakuje ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Simiński

    Sebastian Simiński , 17.05.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • iwona.janczewska91@wp.pl

    iwona.janczewska91@wp.pl , 27.04.2015

    om om om om

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Sztemberg

    Sebastian Sztemberg , 26.03.2015

    Hehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arkadiusz Szymaniak

    Arkadiusz Szymaniak , 09.08.2014

    Tam niema golonko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 09.08.2014

    Marek, nie ma tak łatwo, trzeba ugotować. ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Tyszkiewicz

    Marek Tyszkiewicz , 09.08.2014

    poproszę podwójną porcje z dostawą do domu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Lewicki

    Piotr Lewicki , 09.08.2014

    Good!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Macias

    Bogumiła Macias , 09.08.2014

    Smacznego!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Henry Jakubowski

    Wiesław Henry Jakubowski , 09.08.2014

    tylko bez piesków

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Grabarczuk

    Roman Grabarczuk , 09.08.2014

    smak!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bea Busia

    Bea Busia , 09.08.2014

    To się ma do prawdziwej potrawy chińskiej jak pizza z polskimi dodatkami czyli - śledź, chrzan, kapusta kwaszona itd

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Zbieg

    Zofia Zbieg , 08.08.2014

    LUBIE I POLECAM

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Drewnik

    Andrzej Drewnik , 08.08.2014

    1,5 kg pomidorów jedną cebula

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Drewnik

    Andrzej Drewnik , 08.08.2014

    Ja tam bym jakąś szprote

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilia Baranowska

    Emilia Baranowska , 08.08.2014

    ale jec diededycznie to cialko troche sie zmniejszy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sahnepudding Schokolade

    Sahnepudding Schokolade , 08.08.2014

    mmm pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Tańska-Wiśniewska

    Wanda Tańska-Wiśniewska , 08.08.2014

    Jak fasola, to może po bretoński, albo sałatka z fasoli, albo zimniejszą porą pyszna fasolówka, albo ....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Falkowski

    Piotr Falkowski , 08.08.2014

    Kuchnia jak kuchnia Bozenko.Azjatycki relaks po takim jedzonku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Klimowski

    Witold Klimowski , 08.08.2014

    Nie lubię takiej kuchni.Nie ma jak schabowy z kapustką i ziemniaczkami!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż biryani
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryż z warzywami po chińskuRyż z warzywami po chińsku

Sypki ryż z duszonymi warzywami i dodatkiem sosu sojowego to potrawa, którą szybko się przygotowuje a jeszcze szybciej znika z talerzy. Zrobisz ją łatwo, a wszystko, co do niej potrzebujesz, masz prawdopodobnie w domowej spiżarni. Ryż to podstawa kuchni chińskiej i trudno sobie bez niego wyobrazić jakikolwiek orientalny obiad. Ryż z warzywami po chińsku proponujemy przygotować z gatunku długoziarnistego. Doskonały efekt osiągniesz, jeśli warzywa potniesz w cieniutkie paski, charakterystyczne dla chińskiej kuchni. Warzywa będą chrupiące, jeśli przed zagotowaniem ich w sosie Knorr Fix do dań chińskich, chwilę je obsmażysz. Doskonale do tej potrawy pasuje zielony groszek cukrowy, który kolorystycznie wyróżni się na talerzu. Natomiast marchew i papryka po uduszeniu nadadzą daniu słodyczy. To danie najlepiej podawać od razu po przygotowaniu i jeść je pałeczkami.