Składniki
200 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
150 gramów
1 łyżka
null sztuk
1 sztuka
1 sztuka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ryż ugotuj i odstaw. Marchewki, paprykę, paprykę chilli i cebulę pokrój w paski i wrzuć na rozgrzany olej. Smaż przez 10 minut.
Krok 2
Przygotuj wyrazisty, chiński sos łącząc Fix Knorr z 300 mililitrami wody oraz z sosem sojowym i olejem sezamowym.
Krok 3
Wlej fix do smażonych warzyw. Dodaj sok z cytryny oraz zielony groszek. Zagotuj i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryż z warzywami po chińsku
Sypki ryż z duszonymi warzywami i dodatkiem sosu sojowego to potrawa, którą szybko się przygotowuje a jeszcze szybciej znika z talerzy. Zrobisz ją łatwo, a wszystko, co do niej potrzebujesz, masz prawdopodobnie w domowej spiżarni. Ryż to podstawa kuchni chińskiej i trudno sobie bez niego wyobrazić jakikolwiek orientalny obiad. Ryż z warzywami po chińsku proponujemy przygotować z gatunku długoziarnistego. Doskonały efekt osiągniesz, jeśli warzywa potniesz w cieniutkie paski, charakterystyczne dla chińskiej kuchni. Warzywa będą chrupiące, jeśli przed zagotowaniem ich w sosie Knorr Fix do dań chińskich, chwilę je obsmażysz. Doskonale do tej potrawy pasuje zielony groszek cukrowy, który kolorystycznie wyróżni się na talerzu. Natomiast marchew i papryka po uduszeniu nadadzą daniu słodyczy. To danie najlepiej podawać od razu po przygotowaniu i jeść je pałeczkami.