PRZEPISY.PL

W pysznym daniu orientalnym sypki ryż z dodatkiem sosu sojowego uzupełniają chrupkie i kolorowe warzywa.

Ryż z warzywami po chińsku - autor: Piotr Murawski

Ryż z warzywami po chińsku

  • 30
  • 6
  • Średnie
  • 1
754
osoby dodały do Mniamlisty
754
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ryż długoziarnisty200 g
  • marchew3 szt
  • papryka czerwona1 szt
  • Fix Do potraw chińskich Knorr
    1 opak
  • olej1 łyżka
  • zielony groszek (świeży lub mrożony)150 g
  • sos sojowy
  • papryczka chilli
  • sok z cytryny1 szt
  • cebula dymka1 szt
  • woda300 ml
Ryż z warzywami po chińsku – krok 1

Krok 1

Ryż ugotuj i odstaw. Marchewki, paprykę, paprykę chilli i cebulę pokrój w paski i wrzuć na rozgrzany olej. Smaż przez 10 minut.
Ryż z warzywami po chińsku – krok 2

Krok 2

Przygotuj wyrazisty, chiński sos łącząc Fix Knorr z 300 mililitrami wody oraz z sosem sojowym i olejem sezamowym.
Ryż z warzywami po chińsku – krok 3

Krok 3

Wlej fix do smażonych warzyw. Dodaj sok z cytryny oraz zielony groszek. Zagotuj i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ryżem.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Do potraw chińskich KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (1)

Hehe

Podobne przepisy:

370
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
63
osoby dodały do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
126
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
619
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe