Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Fix Do Potraw Chińskich

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Idealne połączenie 5 smaków kuchni chińskiej uzyskasz z Fixem Do Potraw Chińskich.

Kupuję

Powiązane produkty

Knorr Fix Smaki Świata Kurczak Tikka Masala
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak Tikka Masala
Knorr Fix Spaghetti Bolognese
Knorr Fix Spaghetti Bolognese
Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Brokułami
Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Brokułami
Knorr Fix Spaghetti Carbonara
Knorr Fix Spaghetti Carbonara
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
skrobia, sos SOJOWY w proszku (SOJA, PSZENICA, sól, maltodekstryna), marchew (14,8 %), aromaty, sól jodowana, SELER1 (4,5 %), papryka zielona (3 %), grzyby chińskie (2,7 %), czerwona papryka (2,7 %), ekstrakt drożdżowy, curry (1,6 %) (kurkuma, pieprz cayenne, imbir, kmin, czarny pieprz, kolendra, liść laurowy, lubczyk), imbir (1,6 %), mielona papryka, olej kukurydziany, pędy bambusa (1,1 %), por, maltodeksytryna, sok z cytryny, sól, kmin, pieprz cayenne (chili). Może zawierać inne zboża zawierające gluten, jaja, mleko i gorczycę. Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Fix Do Potraw Chińskich

Co dziś na obiad? Może danie zawierające w sobie aż 5 różnorodnych smaków – słony, słodki, gorzki, kwaśny i ostry? Z Knorr Fix Do Potraw Chińskich zawierającą idealnie dobraną kompozycję przypraw azjatyckich przygotowanie pełnej smaku potrawy jest niezwykle proste. Zbierz potrzebne składniki, otwórz opakowanie Fix Knorr, poznaj kilka kroków ułatwiających przyrządzenie dania i… zaczynamy!

Krok 1

Ugotuj 300 g ulubionego rodzaju ryżu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Krok 2

400 g piersi z kurczaka pokrój na cienkie paseczki i podsmaż na patelni tak, by mięso uzyskało złocisty kolor. Jeśli chcesz jeszcze bardziej urozmaicić smak i wygląd potrawy, dorzuć mrożoną mieszankę warzyw w stylu orientalnym.

Krok 3

Danie zalej Fixem rozpuszczonym w 300ml zimnej wody. Całość zagotuj i duś pod przykryciem przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania możesz dodać odrobinę świeżo startego imbiru, który świetnie podkreśli orientalną nutę sosu.

Krok 4

Gotową potrawę podawaj na gorąco i z dodatkiem ryżu lub smażonego makaronu. Smacznego!