Składniki
120 gramów
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, a następnie pokrój kapelusze na ćwiartki.
Krok 2
Mięso pokrój na małe i cienkie paseczki, a jajko roztrzep.
Krok 3
Litr wody zagotuj z dodatkiem kostek Knorr tak, aby powstał esencjonalny bulion.
Krok 4
Do bulionu wrzuć mięso oraz grzyby. Gotuj przez 2 minuty i dodaj wódkę, ocet i sos sojowy. Gotuj kolejne 2 minuty.
Krok 5
Mąkę rozetrzyj z niewielką ilością wody i dodaj do zupy.
Krok 6
Jajko wlej do zupy cienkim strumykiem i mieszaj, aż się zetnie i podzieli na włókna. Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej