
Składniki
120 gramów
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, a następnie pokrój kapelusze na ćwiartki.
Krok 2
Mięso pokrój na małe i cienkie paseczki, a jajko roztrzep.
Krok 3
Litr wody zagotuj z dodatkiem kostek Knorr tak, aby powstał esencjonalny bulion.
Krok 4
Do bulionu wrzuć mięso oraz grzyby. Gotuj przez 2 minuty i dodaj wódkę, ocet i sos sojowy. Gotuj kolejne 2 minuty.
Krok 5
Mąkę rozetrzyj z niewielką ilością wody i dodaj do zupy.
Krok 6
Jajko wlej do zupy cienkim strumykiem i mieszaj, aż się zetnie i podzieli na włókna. Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej