
Składniki
120 gramów
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, a następnie pokrój kapelusze na ćwiartki.
Krok 2
Mięso pokrój na małe i cienkie paseczki, a jajko roztrzep.
Krok 3
Litr wody zagotuj z dodatkiem kostek Knorr tak, aby powstał esencjonalny bulion.
Krok 4
Do bulionu wrzuć mięso oraz grzyby. Gotuj przez 2 minuty i dodaj wódkę, ocet i sos sojowy. Gotuj kolejne 2 minuty.
Krok 5
Mąkę rozetrzyj z niewielką ilością wody i dodaj do zupy.
Krok 6
Jajko wlej do zupy cienkim strumykiem i mieszaj, aż się zetnie i podzieli na włókna. Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej