Zupa ostro-kwaśna z polędwicą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

242 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

379 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, a następnie pokrój kapelusze na ćwiartki.

Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój na małe i cienkie paseczki, a jajko roztrzep.

Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - Krok 2

Krok 3

Litr wody zagotuj z dodatkiem kostek Knorr tak, aby powstał esencjonalny bulion.

Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - Krok 3

Krok 4

Do bulionu wrzuć mięso oraz grzyby. Gotuj przez 2 minuty i dodaj wódkę, ocet i sos sojowy. Gotuj kolejne 2 minuty.

Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - Krok 4

Krok 5

Mąkę rozetrzyj z niewielką ilością wody i dodaj do zupy.

Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - Krok 5

Krok 6

Jajko wlej do zupy cienkim strumykiem i mieszaj, aż się zetnie i podzieli na włókna. Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem.

Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - Krok 6
3

Opinie o przepisie

  • Krzysztof Kuś

    Krzysztof Kuś , 04.06.2018

    Średnia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • joanna gal

    joanna gal , 17.09.2016

    smakuje super polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sprawdzamy przepisy

    Sprawdzamy przepisy , 31.03.2016

    <3

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ostro-kwaśna z polędwicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gazpacho
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej