Rosół z chińskimi pierożkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

69

1586 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

737 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1344 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

0.5 opakowania

2 łyżeczki

3 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

1 litr

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umieść w miseczce. Dodaj cukier, mąkę ziemniaczaną, sos sojowy, trzy łyżeczki wody, oraz przyprawę Knorr. Dobrze wyrób.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 1

Krok 2

Cebulkę posiekaj, pędy bambusa pokrój na cienkie paski. Następnie zmieszaj z mięsem i dodaj żółtko oraz olej sezamowy. Ponownie wyrób.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 2

Krok 3

Przygotuj ciasto: do mąki dodaj jajko, 3 łyżki zimnej wody oraz szczyptę soli. Ciasto zagnieć, rozwałkuj i pokrój na kwadraty o boku 4 centymetrów.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 3

Krok 4

Na każdy kawałek ciasta nałóż nadzienie i zlep pierożka.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 4

Krok 5

Zagotuj rosół. Do miseczek włóż pierożki, poszatkowaną kapustę i zalej gorącym rosołem.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 5

Krok 6

Zagotuj wodę i ugotuj pierożki.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 6
7

Opinie o przepisie

  • Marcin Berendt

    Marcin Berendt, 07.07.2019

    Ciekawa propozycja która była znana w Chinach w XV w.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Barnat

    Piotr Barnat, 29.10.2018

    Mniam , Mniam .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Łatacz

    Elżbieta Łatacz, 18.10.2017

    pyszna wersja niedzielnego rosołu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ella Zagorska

    Ella Zagorska, 08.07.2017

    pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Olbrot

    Marzena Olbrot, 06.08.2016

    bardzo smaczne danie i w dodatku szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mikołaj Lech

    Mikołaj Lech, 13.03.2016

    Pychotka, mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Idzikowska

    Edyta Idzikowska, 01.01.2016

    znam to danie,pyszne! :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej