Rosół z chińskimi pierożkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z chińskimi pierożkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

69

1700 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

752 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1386 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

0.5 opakowania

2 łyżeczki

3 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

1 litr

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umieść w miseczce. Dodaj cukier, mąkę ziemniaczaną, sos sojowy, trzy łyżeczki wody, oraz przyprawę Knorr. Dobrze wyrób.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 1

Krok 2

Cebulkę posiekaj, pędy bambusa pokrój na cienkie paski. Następnie zmieszaj z mięsem i dodaj żółtko oraz olej sezamowy. Ponownie wyrób.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 2

Krok 3

Przygotuj ciasto: do mąki dodaj jajko, 3 łyżki zimnej wody oraz szczyptę soli. Ciasto zagnieć, rozwałkuj i pokrój na kwadraty o boku 4 centymetrów.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 3

Krok 4

Na każdy kawałek ciasta nałóż nadzienie i zlep pierożka.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 4

Krok 5

Zagotuj rosół. Do miseczek włóż pierożki, poszatkowaną kapustę i zalej gorącym rosołem.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 5

Krok 6

Zagotuj wodę i ugotuj pierożki.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 6
8

Opinie o przepisie

  • Monika Szuptarska

    Monika Szuptarska , 09.01.2021

    Mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Berendt

    Marcin Berendt , 07.07.2019

    Ciekawa propozycja która była znana w Chinach w XV w.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Barnat

    Piotr Barnat , 29.10.2018

    Mniam , Mniam .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Łatacz

    Elżbieta Łatacz , 18.10.2017

    pyszna wersja niedzielnego rosołu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ella Zagorska

    Ella Zagorska , 08.07.2017

    pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Olbrot

    Marzena Olbrot , 06.08.2016

    bardzo smaczne danie i w dodatku szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mikołaj Lech

    Mikołaj Lech , 13.03.2016

    Pychotka, mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Idzikowska

    Edyta Idzikowska , 01.01.2016

    znam to danie,pyszne! :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rosół królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej