Zupa brokułowa z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z serkiem topionym

gęsty krem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

60

heart
720 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

473 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

913 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

125 gramów

125 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku lub wodzie.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 1

Krok 2

W tym czasie przygotuj garnek wody, dodaj kostkę rosołową. Brokuły umyj i gotuj przez około 30 minut, aż do miękkości, odcedź i ostudź.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 2

Krok 3

Bułkę odciśnij, wymieszaj dokładnie z mięsem mielonym, metką, surowym jajkiem i przyprawami. Wyrób mięso i formuj w małe kulki. Gotuj przez kilka minut na pozostałym po brokułach wywarze, wyjmij łyżką cedzakową i odłóż.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 3

Krok 4

Wywar przecedź i zmiksuj z serkami topionymi, dopraw do smaku.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 4

Krok 5

Dodaj żółtko roztrzepane z mlekiem, kawałki brokułów i mięsne pulpeciki. Podgrzej, ale nie gotuj i podawaj na stół.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Monika Izdebska

    Monika Izdebska , 16.12.2019

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 22.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Wiater

    Joanna Wiater , 24.08.2016

    Bez jajka i mleka. wszystkim smakowalo:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa brokułowa z serkiem topionymZupa brokułowa z serkiem topionym

Bułkę namocz w mleku lub wodzie.