Zupa brokułowa z serkiem topionym

gęsty krem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

56

566 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

436 osób wydrukowało

Pobierz pdf

783 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

125 gramów

125 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku lub wodzie.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 1

Krok 2

W tym czasie przygotuj garnek wody, dodaj kostkę rosołową. Brokuły umyj i gotuj przez około 30 minut, aż do miękkości, odcedź i ostudź.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 2

Krok 3

Bułkę odciśnij, wymieszaj dokładnie z mięsem mielonym, metką, surowym jajkiem i przyprawami. Wyrób mięso i formuj w małe kulki. Gotuj przez kilka minut na pozostałym po brokułach wywarze, wyjmij łyżką cedzakową i odłóż.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 3

Krok 4

Wywar przecedź i zmiksuj z serkami topionymi, dopraw do smaku.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 4

Krok 5

Dodaj żółtko roztrzepane z mlekiem, kawałki brokułów i mięsne pulpeciki. Podgrzej, ale nie gotuj i podawaj na stół.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Monika Izdebska

    Monika Izdebska

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Wiater

    Joanna Wiater

    Bez jajka i mleka. wszystkim smakowalo:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej