Zupa brokułowa z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z serkiem topionym

gęsty krem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

59

634 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

449 osób wydrukowało

Pobierz pdf

830 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

125 gramów

125 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku lub wodzie.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 1

Krok 2

W tym czasie przygotuj garnek wody, dodaj kostkę rosołową. Brokuły umyj i gotuj przez około 30 minut, aż do miękkości, odcedź i ostudź.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 2

Krok 3

Bułkę odciśnij, wymieszaj dokładnie z mięsem mielonym, metką, surowym jajkiem i przyprawami. Wyrób mięso i formuj w małe kulki. Gotuj przez kilka minut na pozostałym po brokułach wywarze, wyjmij łyżką cedzakową i odłóż.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 3

Krok 4

Wywar przecedź i zmiksuj z serkami topionymi, dopraw do smaku.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 4

Krok 5

Dodaj żółtko roztrzepane z mlekiem, kawałki brokułów i mięsne pulpeciki. Podgrzej, ale nie gotuj i podawaj na stół.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Monika Izdebska

    Monika Izdebska , 16.12.2019

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 22.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Wiater

    Joanna Wiater , 24.08.2016

    Bez jajka i mleka. wszystkim smakowalo:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz ukraiński
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej