Rosół z kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kaczki

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

50 mililitrów

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 litry

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój w mniejsze kawałki, cebulę opal na suchej patelni. Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.

Rosół z kaczki - Krok 1

Krok 2

Do garnka włóż kaczkę, warzywa, ziele, liść laurowy, anyż, cynamon, pieprz cytrynowy, trawę cytrynową, liście limonki i zalej 2l wody. Gotuj na wolnym ogniu 45 min.

Rosół z kaczki - Krok 2

Krok 3

Gotowy wywar dopraw sosem ostrygowym, sosem sojowym oraz posiekanym imbirem i gotuj jeszcze 5 min. Podawaj z ugotowanym udkiem kaczki, gotowym makaronem i pokrojonymi warzywami.

Rosół z kaczki - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do gotowego rosołu z kaczki możesz dodać szczypiorek oraz ziarna sezamu. 

2

Opinie o przepisie

  • anukas

    anukas , 16.10.2023

    nie mam sosu ostrygowego...a sojowy mam tylko ciemny...

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z kaczkiRosół z kaczki

Włoszczyznę obierz, pokrój w mniejsze kawałki, cebulę opal na suchej patelni. Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.