Rosół z kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kaczki

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

50 mililitrów

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 litry

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój w mniejsze kawałki, cebulę opal na suchej patelni. Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.

Rosół z kaczki - Krok 1

Krok 2

Do garnka włóż kaczkę, warzywa, ziele, liść laurowy, anyż, cynamon, pieprz cytrynowy, trawę cytrynową, liście limonki i zalej 2l wody. Gotuj na wolnym ogniu 45 min.

Rosół z kaczki - Krok 2

Krok 3

Gotowy wywar dopraw sosem ostrygowym, sosem sojowym oraz posiekanym imbirem i gotuj jeszcze 5 min. Podawaj z ugotowanym udkiem kaczki, gotowym makaronem i pokrojonymi warzywami.

Rosół z kaczki - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do gotowego rosołu z kaczki możesz dodać szczypiorek oraz ziarna sezamu. 

2

Opinie o przepisie

  • anukas

    anukas , 16.10.2023

    nie mam sosu ostrygowego...a sojowy mam tylko ciemny...

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z kaczkiRosół z kaczki

Włoszczyznę obierz, pokrój w mniejsze kawałki, cebulę opal na suchej patelni. Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.