Rosół z kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kaczki

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

50 mililitrów

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 litry

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój w mniejsze kawałki, cebulę opal na suchej patelni. Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.

Rosół z kaczki - Krok 1

Krok 2

Do garnka włóż kaczkę, warzywa, ziele, liść laurowy, anyż, cynamon, pieprz cytrynowy, trawę cytrynową, liście limonki i zalej 2l wody. Gotuj na wolnym ogniu 45 min.

Rosół z kaczki - Krok 2

Krok 3

Gotowy wywar dopraw sosem ostrygowym, sosem sojowym oraz posiekanym imbirem i gotuj jeszcze 5 min. Podawaj z ugotowanym udkiem kaczki, gotowym makaronem i pokrojonymi warzywami.

Rosół z kaczki - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do gotowego rosołu z kaczki możesz dodać szczypiorek oraz ziarna sezamu. 

2

Opinie o przepisie

  • anukas

    anukas , 16.10.2023

    nie mam sosu ostrygowego...a sojowy mam tylko ciemny...

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z kaczkiRosół z kaczki

Włoszczyznę obierz, pokrój w mniejsze kawałki, cebulę opal na suchej patelni. Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.