
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżeczka
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
50 mililitrów
50 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 litry
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, pokrój w mniejsze kawałki, cebulę opal na suchej patelni. Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.

Krok 2
Do garnka włóż kaczkę, warzywa, ziele, liść laurowy, anyż, cynamon, pieprz cytrynowy, trawę cytrynową, liście limonki i zalej 2l wody. Gotuj na wolnym ogniu 45 min.

Krok 3
Gotowy wywar dopraw sosem ostrygowym, sosem sojowym oraz posiekanym imbirem i gotuj jeszcze 5 min. Podawaj z ugotowanym udkiem kaczki, gotowym makaronem i pokrojonymi warzywami.


Dobra rada:
Do gotowego rosołu z kaczki możesz dodać szczypiorek oraz ziarna sezamu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej