Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą

Autor: Małgorzata Kłysz-Bundziów

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W czasie kiedy gotuje się makaron przygotowujemy pozostałe składniki.

Krok 2

Ugotowany wcześniej brokuł podzielony na różyczki smażymy przez chwilę na maśle, po czym dodajemy tuńczyka. Całość smażymy jeszcze przez chwilę i doprawiamy przyprawą w kostkach z czosnkiem.

Krok 3

Brokuł i tuńczyka łączymy z ugotowanym makaronem oraz z pokruszonym na kawałki serem typu feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej