Babka ziemniaczana z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka ziemniaczana z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

513 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

309 osób wydrukowało

Pobierz pdf

540 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 opakowania

500 mililitrów

3 sztuki

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

0.25 opakowania

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkami tak, aby powstało ciasto.

Babka ziemniaczana z mięsem   - Krok 1

Krok 2

Czosnek, cebulę oraz mięso (boczek i łopatkę) pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż wszystko na oleju.

Babka ziemniaczana z mięsem   - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki zetrzyj na tarce na średnich oczkach i natychmiast połącz z ciastem, aby nie ściemniały.

Babka ziemniaczana z mięsem   - Krok 3

Krok 4

Dodaj do ciasta wcześniej usmażone składniki oraz majeranek. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Babka ziemniaczana z mięsem   - Krok 4

Krok 5

Formę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto ziemniaczane. Na wierzchu posyp bułką tartą i piecz w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut.

Babka ziemniaczana z mięsem   - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Barbara Jureczko

    Barbara Jureczko , 25.02.2016

    w miarę dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryk Śnioszek Pila

    Henryk Śnioszek Pila , 17.11.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka ziemniaczana z mięsem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka ziemniaczana z mięsem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka ziemniaczana z mięsem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka ziemniaczana z mięsem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka ziemniaczana z mięsem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka ziemniaczana z mięsem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka ziemniaczana z mięsem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka ziemniaczana z mięsem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Babka ziemniaczana z mięsem  Babka ziemniaczana z mięsem

Jeśli jesteś już znudzona gotowaniem na obiad kotleta z ziemiankami lub purée, wypróbuj ten przepis. Babka ziemniaczana z mięsem to danie mało znane, ale jakże uniwersalne – jedna jego porcja ma w sobie wszystko, co potrzebne na pełny, smaczny obiad. Ponadto, delikatne ciasto ziemniaczane z dodatkiem mięsa i aromatycznych przypraw, może posłużyć jako przystawka lub jedno z dań na zimnej płycie podczas domowego przyjęcia. Od ciebie zależy, jaką nadasz jej rolę i w towarzystwie jakich składników podasz. Wariant obiadowy będzie bogatszy, jeśli kawałek ciasta ziemniaczanego polejesz ulubionym ciepłym sosem, na przykład grzybowym lub pieczeniowym. Warto podać do niej również sałatkę. Doskonale nadawać się będzie sałatka z rukoli z pomidorkami koktajlowymi. Taki miks smaków pozwoli ci cieszyć się bardzo dobrą kuchnią w unikalnym wydaniu. Smacznego!