PRZEPISY.PL

Boczek i łopatka podsmażone na chrupko z cebulą nadają babce ziemniaczanej niepowtarzalny charakter. Złocista babka prosto z piekarnika z pewnością zachwyci Waszych domowników.

Babka ziemniaczana z mięsem   - autor: przepisy.pl

Babka ziemniaczana z mięsem

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
381
osób dodało do Mniamlisty
381
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • ząbki czosnku4 szt
  • majeranek1 łyżka
  • olej3 łyżki
  • masło0.25 opak
  • bułka tarta4 łyżki
Babka ziemniaczana z mięsem   – krok 1

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkami tak, aby powstało ciasto.
Babka ziemniaczana z mięsem   – krok 2

Krok 2

Czosnek, cebulę oraz mięso (boczek i łopatkę) pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż wszystko na oleju.
Babka ziemniaczana z mięsem   – krok 3

Krok 3

Ziemniaki zetrzyj na tarce na średnich oczkach i natychmiast połącz z ciastem, aby nie ściemniały.
Babka ziemniaczana z mięsem   – krok 4

Krok 4

Dodaj do ciasta wcześniej usmażone składniki oraz majeranek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Babka ziemniaczana z mięsem   – krok 5

Krok 5

Formę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto ziemniaczane. Na wierzchu posyp bułką tartą i piecz w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Chrupiące placki ziemniaczane KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

146
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
75
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
180
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
139
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe