Roladki z serem i marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z serem i marchewką

Autor: evita0007

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 plastry

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 plastrów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

4 pęczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną marchew gotujemy do miękkości,studzimy i kroimy ją w krążki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę a natke siekamy. Mięso myjemy-osuszamy.Rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię żeby nie porozrywać mięsa. Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem.Kładziemy folię spożywczą a na nią rozbite plastry mięsa. Następnie na nich układamy koleino.Ser,marchew,cebulę,paprykę i posypujemy natką. Zawijamy w rulonik a następnie owijamy folią,tak zeby wyszedł nam kształt owiniętego cukierka (końce możemy sobie związać nitką) .W garnku wstawiamy wodę.Gdy się zagotuje wrzucamy nasze mięsne cukiereczki i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i gotowe.

evita0007

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z serem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z serem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z serem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z serem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z serem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z serem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z serem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z serem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej