Makaron z pieczarkami i papryką - ze śmietaną | Przepisy.pl pixel

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

63

heart
615 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

959 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1427 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 pęczki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Pieczarki pokrój w ćwiartki.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż chwilę razem. Dodaj pieczarki.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z bulionem i śmietaną.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Paprykę pokrój w cienkie paski i dodaj razem z ugotowanym makaronem na patelnię. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec tego czasu dodaj szpinak pokrojony w szerokie paski oraz starty ser. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. Danie udekoruj listkami bazylii.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Weronika  Siwiec

    Weronika Siwiec , 18.12.2022

    TAK. Zamiast szpinaku można dodać brokuł. Lubię takie kolorowe dania, szczególnie zimą poprawiają humor.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rurki w kolorowym sosie z pieczarkamiRurki w kolorowym sosie z pieczarkami

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Pieczarki pokrój w ćwiartki.