Składniki
200 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
2 pęczki
1 sztuka
200 mililitrów
200 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Pieczarki pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż chwilę razem. Dodaj pieczarki.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z bulionem i śmietaną.
Krok 4
Paprykę pokrój w cienkie paski i dodaj razem z ugotowanym makaronem na patelnię. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec tego czasu dodaj szpinak pokrojony w szerokie paski oraz starty ser. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. Danie udekoruj listkami bazylii.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Pieczarki pokrój w ćwiartki.