Makaron z pieczarkami i papryką - ze śmietaną | Przepisy.pl pixel

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

62

heart
614 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

944 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1398 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 pęczki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Pieczarki pokrój w ćwiartki.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż chwilę razem. Dodaj pieczarki.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z bulionem i śmietaną.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Paprykę pokrój w cienkie paski i dodaj razem z ugotowanym makaronem na patelnię. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec tego czasu dodaj szpinak pokrojony w szerokie paski oraz starty ser. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. Danie udekoruj listkami bazylii.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Weronika  Siwiec

    Weronika Siwiec , 18.12.2022

    TAK. Zamiast szpinaku można dodać brokuł. Lubię takie kolorowe dania, szczególnie zimą poprawiają humor.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rurki w kolorowym sosie z pieczarkamiRurki w kolorowym sosie z pieczarkami

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Pieczarki pokrój w ćwiartki.