Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

575 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

619 osób wydrukowało

Pobierz pdf

963 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 pęczki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Pieczarki pokrój w ćwiartki.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż chwilę razem. Dodaj pieczarki.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z bulionem i śmietaną.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Paprykę pokrój w cienkie paski i dodaj razem z ugotowanym makaronem na patelnię. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec tego czasu dodaj szpinak pokrojony w szerokie paski oraz starty ser. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. Danie udekoruj listkami bazylii.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej