Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami
łatwe
1423 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
2 pęczki
1 sztuka
200 mililitrów
200 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Pieczarki pokrój w ćwiartki.

Krok 2
Czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż chwilę razem. Dodaj pieczarki.

Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z bulionem i śmietaną.

Krok 4
Paprykę pokrój w cienkie paski i dodaj razem z ugotowanym makaronem na patelnię. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.

Krok 5
Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec tego czasu dodaj szpinak pokrojony w szerokie paski oraz starty ser. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. Danie udekoruj listkami bazylii.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Pieczarki pokrój w ćwiartki.



































