
Składniki
250 gramów
null
3 sztuki
100 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
5 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Posiekaj kolendrę, a kapustę pokrój w paski. W moździerzu utrzyj czosnek i pozostałe łodygi kolendry.
Krok 3
Mięso przypraw sosem sojowym i imbirem.
Krok 4
Zagotuj litr wody z kostkami Knorr.
Krok 5
Z mięsa ulep klopsiki następnie dodaj je do wrzącej zupy i gotuj 2 minuty.
Krok 6
Dodaj kapustę, makaron, sos rybny czosnek z kolendrą i gotuj minutę. Przed podaniem posyp posiekanymi liśćmi kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej