Zupa z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z makaronem ryżowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

100 gramów

5 sztuk

3 sztuki

3 łyżki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Posiekaj kolendrę, a kapustę pokrój w paski. W moździerzu utrzyj czosnek i pozostałe łodygi kolendry.

Krok 3

Mięso przypraw sosem sojowym i imbirem.

Krok 4

Zagotuj litr wody z kostkami Knorr.

Krok 5

Z mięsa ulep klopsiki następnie dodaj je do wrzącej zupy i gotuj 2 minuty.

Krok 6

Dodaj kapustę, makaron, sos rybny czosnek z kolendrą i gotuj minutę. Przed podaniem posyp posiekanymi liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej