Zupa z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z makaronem ryżowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

null

3 sztuki

100 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Posiekaj kolendrę, a kapustę pokrój w paski. W moździerzu utrzyj czosnek i pozostałe łodygi kolendry.

Krok 3

Mięso przypraw sosem sojowym i imbirem.

Krok 4

Zagotuj litr wody z kostkami Knorr.

Krok 5

Z mięsa ulep klopsiki następnie dodaj je do wrzącej zupy i gotuj 2 minuty.

Krok 6

Dodaj kapustę, makaron, sos rybny czosnek z kolendrą i gotuj minutę. Przed podaniem posyp posiekanymi liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej