Zupa z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z makaronem ryżowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

null

3 sztuki

100 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Posiekaj kolendrę, a kapustę pokrój w paski. W moździerzu utrzyj czosnek i pozostałe łodygi kolendry.

Krok 3

Mięso przypraw sosem sojowym i imbirem.

Krok 4

Zagotuj litr wody z kostkami Knorr.

Krok 5

Z mięsa ulep klopsiki następnie dodaj je do wrzącej zupy i gotuj 2 minuty.

Krok 6

Dodaj kapustę, makaron, sos rybny czosnek z kolendrą i gotuj minutę. Przed podaniem posyp posiekanymi liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej