Zupa z makaronem ryżowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

100 gramów

5 sztuk

3 sztuki

3 łyżki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Posiekaj kolendrę, a kapustę pokrój w paski. W moździerzu utrzyj czosnek i pozostałe łodygi kolendry.

Krok 3

Mięso przypraw sosem sojowym i imbirem.

Krok 4

Zagotuj litr wody z kostkami Knorr.

Krok 5

Z mięsa ulep klopsiki następnie dodaj je do wrzącej zupy i gotuj 2 minuty.

Krok 6

Dodaj kapustę, makaron, sos rybny czosnek z kolendrą i gotuj minutę. Przed podaniem posyp posiekanymi liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Warzywa w papierze ryżowym
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej