Zupa fasolowa na żeberkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa na żeberkach

Autor: luna19

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 kilogramów

0.5 sztuki

3 ziarna

2 szczypty

5 sztuk

2 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namoczyć na kilka godzin w letniej wodzie. Żeberka wypłukać, poporcjować.

Krok 2

Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, położyć żeberka i przyrumienić ze wszystkich stron, posypać przyprawą gyros, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić.

Krok 3

Do garnka włożyć namoczoną fasolę, dodać żeberka i przyrumienioną cebulkę razem z tłuszczem. Podlać wodą lub bulionem ok 2 l, dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę, posiekany por, przyprawy, majeranek, gotować aż do miękkości fasoli. Dodać pokrojone ziemniaki zmiażdżony czosnek. Ugotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

luna19

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej