Zupa fasolowa na żeberkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa na żeberkach

Autor: luna19

ratingratingratingratingrating

5

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

5 sztuk

100 kilogramów

2 szczypty

1 sztuka

500 gramów

3 ziarna

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namoczyć na kilka godzin w letniej wodzie. Żeberka wypłukać, poporcjować.

Krok 2

Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, położyć żeberka i przyrumienić ze wszystkich stron, posypać przyprawą gyros, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić.

Krok 3

Do garnka włożyć namoczoną fasolę, dodać żeberka i przyrumienioną cebulkę razem z tłuszczem. Podlać wodą lub bulionem ok 2 l, dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę, posiekany por, przyprawy, majeranek, gotować aż do miękkości fasoli. Dodać pokrojone ziemniaki zmiażdżony czosnek. Ugotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

luna19

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej