Zupa fasolowa na żeberkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa na żeberkach

Autor: luna19

ratingratingratingratingrating

5

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

5 sztuk

100 kilogramów

2 szczypty

1 sztuka

500 gramów

3 ziarna

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namoczyć na kilka godzin w letniej wodzie. Żeberka wypłukać, poporcjować.

Krok 2

Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, położyć żeberka i przyrumienić ze wszystkich stron, posypać przyprawą gyros, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić.

Krok 3

Do garnka włożyć namoczoną fasolę, dodać żeberka i przyrumienioną cebulkę razem z tłuszczem. Podlać wodą lub bulionem ok 2 l, dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę, posiekany por, przyprawy, majeranek, gotować aż do miękkości fasoli. Dodać pokrojone ziemniaki zmiażdżony czosnek. Ugotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

luna19

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej