Zupa fasolowa na żeberkach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa fasolowa na żeberkach

Autor: luna19

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 kilogramów

0.5 sztuki

3 ziarna

2 szczypty

5 sztuk

2 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namoczyć na kilka godzin w letniej wodzie. Żeberka wypłukać, poporcjować.

Krok 2

Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, położyć żeberka i przyrumienić ze wszystkich stron, posypać przyprawą gyros, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić.

Krok 3

Do garnka włożyć namoczoną fasolę, dodać żeberka i przyrumienioną cebulkę razem z tłuszczem. Podlać wodą lub bulionem ok 2 l, dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę, posiekany por, przyprawy, majeranek, gotować aż do miękkości fasoli. Dodać pokrojone ziemniaki zmiażdżony czosnek. Ugotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

luna19

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa na żeberkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej