PRZEPISY.PL

Wielkanoc bez barszczu białego? To niemożliwe. Bogata w smaki i aromaty, kwaskowata zupa będzie prawdziwą królową wielkanocnego śniadania. I nie tylko. Barszcz biały można na szczęście jeść cały rok.

Barszcz biały Wielkanocny - autor: przepisy.pl

Barszcz biały Wielkanocny

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
141
osób dodało do Mniamlisty
141
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ziemniaki5 szt
  • śmietana kremowa 100 ml
  • świeżo mielony pieprz
  • majeranek1 łyżka
Barszcz biały Wielkanocny – krok 1

Krok 1

Gotuj wywar na włoszczyźnie razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, aż ziemniaki będą gotowe, po czym usuń włoszczyznę. Kiełbasę sparz przez minutę.
Barszcz biały Wielkanocny – krok 2

Krok 2

Po wyciągnięciu z rosołu, kiełbasę pokrój w plastry i dodaj z powrotem do zupy.
Barszcz biały Wielkanocny – krok 3

Krok 3

Dodaj do garnka zawartość opakowania Żurek Szlachetny Knorr wraz z chrzanem i gotuj kolejne 10 minut.
Barszcz biały Wielkanocny – krok 4

Krok 4

Na koniec gotowania dodaj świeżo mielony pieprz, majeranek i śmietanę. Podawaj żurek z jajkiem rozkrojonym w ćwiartkę.

Więcej przepisów z tym produktem

Żurek szlachetny z chrzanem KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

164
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie
32
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
200
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
290
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe