
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 opakowanie
1 łyżka
4 sztuki
5 sztuk
100 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj wywar na włoszczyźnie razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, aż ziemniaki będą gotowe, po czym usuń włoszczyznę. Kiełbasę sparz przez minutę.

Krok 2
Po wyciągnięciu z rosołu, kiełbasę pokrój w plastry i dodaj z powrotem do zupy.

Krok 3
Dodaj do garnka zawartość opakowania Barszcz Biały Knorr wraz z chrzanem i gotuj kolejne 10 minut.

Krok 4
Na koniec gotowania dodaj pieprz, majeranek i śmietanę. Podawaj żurek z jajkiem rozkrojonym w ćwiartkę.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały Wielkanocny
W Polsce śniadanie wielkanocne spożywa się przy suto zastawionym stole. Nie może na nim zabraknąć wędlin z sosem tatarskim, jaj w majonezie, kiełbasy z chrzanem, pasztetów oraz barszczu białego lub żurku z jajkiem. Zupy te są bardzo podobne w smaku i wyglądzie. Żurek przygotowywany jest na zakwasie żytnim, stąd kwaśniejszy i intensywniejszy smak. Barszcz biały bazuje na zakwasie pszennym, gotuje się go na włoszczyźnie zamiast na wędzonce, jak w przypadku żurku. W barszczu białym pojawia się również dodatek białej kiełbasy, którą należy lekko zagotować, majeranek oraz chrzan. Podpowiadamy, jak przygotować tę tradycyjną potrawę.
Dla kogo?
Biały barszcz wielkanocny to obowiązkowy punkt w menu dla wszystkich, którzy cenią sobie kulinarne tradycje. Dzięki naszym patentom jego przygotowanie będzie wyjątkowo niekłopotliwe.
Na jaką okazję?
Barszcz biały podawaj na Wielkanoc – to najbardziej odpowiednia pora, by cieszyć się jego smakiem. Nie warto jednak jadać go tylko raz w roku. Aromatyczna zupa doskonale rozgrzeje i nasyci w chłodniejsze dni.
Czy wiesz, że?
Z pomocą Żurku szlachetnego z chrzanem Knorr zupę ugotujesz bardzo szybko, oszczędzając czas na przyrządzanie innych świątecznych potraw. Postaw na wygodę w przypadku barszczu wielkanocnego. Przepis uratuje sytuację, gdy przygotowania do świąt wymkną się spod kontroli.
Dla urozmaicenia:
Barszcz biały wielkanocny podawać możesz ze świeżym pieczywem. Oczywiście nieodzownym dodatkiem jest jajko na twardo.