Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 opakowanie
1 łyżka
4 sztuki
5 sztuk
100 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj wywar na włoszczyźnie razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, aż ziemniaki będą gotowe, po czym usuń włoszczyznę. Kiełbasę sparz przez minutę.
Krok 2
Po wyciągnięciu z rosołu, kiełbasę pokrój w plastry i dodaj z powrotem do zupy.
Krok 3
Dodaj do garnka zawartość opakowania Żurek Szlachetny Knorr wraz z chrzanem i gotuj kolejne 10 minut.
Krok 4
Na koniec gotowania dodaj pieprz, majeranek i śmietanę. Podawaj żurek z jajkiem rozkrojonym w ćwiartkę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały Wielkanocny
W Polsce śniadanie wielkanocne spożywa się przy suto zastawionym stole. Nie może na nim zabraknąć wędlin z sosem tatarskim, jaj w majonezie, kiełbasy z chrzanem, pasztetów oraz barszczu białego lub żurku z jajkiem. Zupy te są bardzo podobne w smaku i wyglądzie. Żurek przygotowywany jest na zakwasie żytnim, stąd jest kwaśniejszy i ma intensywniejszy smak. Barszcz biały bazuje na zakwasie pszennym, gotuje się go na włoszczyźnie zamiast na wędzonce, jak w przypadku żurku. W barszczu białym pojawia się również dodatek białej kiełbasy, którą należy lekko zagotować, majeranek oraz chrzan. Z pomocą Żurku szlachetnego z chrzanem Knorr zupę ugotujesz bardzo szybko, oszczędzając czas na przyrządzanie innych świątecznych potraw. Barszcz biały podawać możesz ze świeżym pieczywem. Oczywiście nieodzownym dodatkiem do zupy jest jajko na twardo.