Barszcz biały Wielkanocny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

85

815 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1824 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj wywar na włoszczyźnie razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, aż ziemniaki będą gotowe, po czym usuń włoszczyznę. Kiełbasę sparz przez minutę.

Barszcz biały Wielkanocny - Krok 1

Krok 2

Po wyciągnięciu z rosołu, kiełbasę pokrój w plastry i dodaj z powrotem do zupy.

Barszcz biały Wielkanocny - Krok 2

Krok 3

Dodaj do garnka zawartość opakowania Żurek Szlachetny Knorr wraz z chrzanem i gotuj kolejne 10 minut.

Barszcz biały Wielkanocny - Krok 3

Krok 4

Na koniec gotowania dodaj pieprz, majeranek i śmietanę. Podawaj żurek z jajkiem rozkrojonym w ćwiartkę.

Barszcz biały Wielkanocny - Krok 4
14

Opinie o przepisie

  • Barbara Gmurzynska

    Barbara Gmurzynska

    Bardzo smaczny. I właśnie o to chodzi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Hawliczek

    Wojciech Hawliczek

    No nikt nie dodal, bo to przepis pod namiot jak sie jest na obozie . Paranoja kucharstwa. Wloszczyzna i zupa z proszku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Popiołek

    Halina Popiołek

    Też myślałam że bedzie naturally nie prosze o wyslanie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Zimny

    Ewa Zimny

    No tak z proszku nie ma szans nie wyjść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Zielonka

    Mirosław Zielonka

    a może zamiast białego barszczu z torebki podać żurek z białą kiełbasa to by była klasyka a nie jakiś szajs

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Katarzyna Stachniuk

    Monika Katarzyna Stachniuk

    PYCHA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • fooddiary.pl

    fooddiary.pl

    uwielbiam! <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Dukszta

    Krystyna Dukszta

    masakra jakaś chemia!! z torebki a nie żurek!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anetta Pucilowska

    Anetta Pucilowska

    Zbigniew Pucilowski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zmyslovski Eva

    Zmyslovski Eva

    Widac klasyka pochodzi od latwizny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta EM

    Edyta EM

    klasyczny barszczyk z torebki..rzeczywiście nic dodac,nic ująć :/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Balzani

    Barbara Balzani

    Tak ja tez myslalam cos innego zur naturalny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Bartkowiak

    Karolina Bartkowiak

    Przepis na zupę z paczki... Brawo :/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anetta Pucilowska

    Anetta Pucilowska

    Zbigniew Pucilowski

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały Wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały Wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały Wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały Wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały Wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały Wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały Wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały WielkanocnyBarszcz biały Wielkanocny

W Polsce śniadanie wielkanocne spożywa się przy suto zastawionym stole. Nie może na nim zabraknąć wędlin z sosem tatarskim, jaj w majonezie, kiełbasy z chrzanem, pasztetów oraz barszczu białego lub żurku z jajkiem. Zupy te są bardzo podobne w smaku i wyglądzie. Żurek przygotowywany jest na zakwasie żytnim, stąd jest kwaśniejszy i ma intensywniejszy smak. Barszcz biały bazuje na zakwasie pszennym, gotuje się go na włoszczyźnie zamiast na wędzonce, jak w przypadku żurku. W barszczu białym pojawia się również dodatek białej kiełbasy, którą należy lekko zagotować, majeranek oraz chrzan. Z pomocą Żurku szlachetnego z chrzanem Knorr zupę ugotujesz bardzo szybko, oszczędzając czas na przyrządzanie innych świątecznych potraw. Barszcz biały podawać możesz ze świeżym pieczywem. Oczywiście nieodzownym dodatkiem do zupy jest jajko na twardo.