
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 opakowanie
1 łyżka
4 sztuki
5 sztuk
100 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj wywar na włoszczyźnie razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, aż ziemniaki będą gotowe, po czym usuń włoszczyznę. Kiełbasę sparz przez minutę.

Krok 2
Po wyciągnięciu z rosołu, kiełbasę pokrój w plastry i dodaj z powrotem do zupy.

Krok 3
Dodaj do garnka zawartość opakowania Barszcz Biały Knorr wraz z chrzanem i gotuj kolejne 10 minut.

Krok 4
Na koniec gotowania dodaj pieprz, majeranek i śmietanę. Podawaj żurek z jajkiem rozkrojonym w ćwiartkę.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały Wielkanocny
W Polsce śniadanie wielkanocne spożywa się przy suto zastawionym stole. Nie może na nim zabraknąć wędlin z sosem tatarskim, jaj w majonezie, kiełbasy z chrzanem, pasztetów oraz barszczu białego lub żurku z jajkiem. Zupy te są bardzo podobne w smaku i wyglądzie. Żurek przygotowywany jest na zakwasie żytnim, stąd kwaśniejszy i intensywniejszy smak. Barszcz biały bazuje na zakwasie pszennym, gotuje się go na włoszczyźnie zamiast na wędzonce, jak w przypadku żurku. W barszczu białym pojawia się również dodatek białej kiełbasy, którą należy lekko zagotować, majeranek oraz chrzan. Podpowiadamy, jak przygotować tę tradycyjną potrawę.
Dla kogo?
Biały barszcz wielkanocny to obowiązkowy punkt w menu dla wszystkich, którzy cenią sobie kulinarne tradycje. Dzięki naszym patentom jego przygotowanie będzie wyjątkowo niekłopotliwe.
Na jaką okazję?
Barszcz biały podawaj na Wielkanoc – to najbardziej odpowiednia pora, by cieszyć się jego smakiem. Nie warto jednak jadać go tylko raz w roku. Aromatyczna zupa doskonale rozgrzeje i nasyci w chłodniejsze dni.
Czy wiesz, że?
Z pomocą Żurku szlachetnego z chrzanem Knorr zupę ugotujesz bardzo szybko, oszczędzając czas na przyrządzanie innych świątecznych potraw. Postaw na wygodę w przypadku barszczu wielkanocnego. Przepis uratuje sytuację, gdy przygotowania do świąt wymkną się spod kontroli.
Dla urozmaicenia:
Barszcz biały wielkanocny podawać możesz ze świeżym pieczywem. Oczywiście nieodzownym dodatkiem jest jajko na twardo.