Barszcz biały w chlebie – wielkanocny: na zakwasie | Przepisy.pl pixel

Barszcz biały w chlebie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

750 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Barszcz biały w chlebie  - Krok 1

Krok 2

Zupę dopraw chrzanem oraz śmietaną i gotuj 5 minut.

Barszcz biały w chlebie  - Krok 2

Krok 3

Z obu stron chleba odkrój końcówki o szerokości 5-6 cm. Wyjmij miąższ tak, aby powstały koszyczki chlebowe. Piecz je w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Barszcz biały w chlebie  - Krok 3

Krok 4

Wlej zupę do koszyczków z chleba. Barszcz możesz również podawać z jajkiem i kiełbasą.

Barszcz biały w chlebie  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Andrzej Baliczek

    Andrzej Baliczek , 25.03.2016

    No dobrze ale z chlebkiem !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Abuk Hałoń

    Abuk Hałoń , 16.03.2016

    Piękny widok ! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Klimaszewska

    Joanna Klimaszewska , 16.03.2016

    U mnie jest na każde święta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Susan Zamorestein

    Susan Zamorestein , 03.04.2015

    Super :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały w chlebie Barszcz biały w chlebie

Wypróbuj przepis na aromatyczny barszcz biały w chlebie i zaskocz domowników wyjątkowym smakiem oraz efektownym podaniem tej popularnej polskiej zupy. Najpierw zagotuj wodę lub bulion, a następnie dodaj do niej przyprawę Knorr. Później zupę dopraw ostrym chrzanem. Na specjalne okazje, np. rodzinne uroczystości, czy podczas świąt, wyśmienity i barszcz podawaj w nietypowych miseczkach – wydrążonych bochenkach chlebka. Wykonasz je bardzo prosto i szybko. Wystarczy, że delikatnie wydrążysz miąższ z chleba, a następnie umieścisz go w piekarniku na kilkanaście minut. Wyborny biały barszcz z nutą chrzanu będzie doskonale smakował z kawałkami ugotowanego na twardo jajkiem oraz swojską kiełbasą. Jeśli chcesz dodać mu więcej smaku, posyp go otartym suszonym majerankiem i świeżo mielonym pieprzem. Udanego gotowania i smacznego!