
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
750 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Krok 2
Zupę dopraw chrzanem oraz śmietaną i gotuj 5 minut.

Krok 3
Z obu stron chleba odkrój końcówki o szerokości 5-6 cm. Wyjmij miąższ tak, aby powstały koszyczki chlebowe. Piecz je w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Krok 4
Wlej zupę do koszyczków z chleba. Barszcz możesz również podawać z jajkiem i kiełbasą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały w chlebie
Wypróbuj przepis na aromatyczny barszcz biały w chlebie i zaskocz domowników wyjątkowym smakiem oraz efektownym podaniem tej popularnej polskiej zupy. Najpierw zagotuj wodę lub bulion, a następnie dodaj do niej przyprawę Knorr. Później zupę dopraw ostrym chrzanem. Na specjalne okazje, np. rodzinne uroczystości, czy podczas świąt, wyśmienity i barszcz podawaj w nietypowych miseczkach – wydrążonych bochenkach chlebka. Wykonasz je bardzo prosto i szybko. Wystarczy, że delikatnie wydrążysz miąższ z chleba, a następnie umieścisz go w piekarniku na kilkanaście minut. Wyborny biały barszcz z nutą chrzanu będzie doskonale smakował z kawałkami ugotowanego na twardo jajkiem oraz swojską kiełbasą. Jeśli chcesz dodać mu więcej smaku, posyp go otartym suszonym majerankiem i świeżo mielonym pieprzem. Udanego gotowania i smacznego!