
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
750 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Krok 2
Zupę dopraw chrzanem oraz śmietaną i gotuj 5 minut.

Krok 3
Z obu stron chleba odkrój końcówki o szerokości 5-6 cm. Wyjmij miąższ tak, aby powstały koszyczki chlebowe. Piecz je w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Krok 4
Wlej zupę do koszyczków z chleba. Barszcz możesz również podawać z jajkiem i kiełbasą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały w chlebie
Wypróbuj przepis na aromatyczny barszcz biały w chlebie i zaskocz domowników wyjątkowym smakiem oraz efektownym podaniem tej popularnej polskiej zupy. Najpierw zagotuj wodę lub bulion, a następnie dodaj do niej przyprawę Knorr. Później zupę dopraw ostrym chrzanem. Na specjalne okazje, np. rodzinne uroczystości, czy podczas świąt, wyśmienity i barszcz podawaj w nietypowych miseczkach – wydrążonych bochenkach chlebka. Wykonasz je bardzo prosto i szybko. Wystarczy, że delikatnie wydrążysz miąższ z chleba, a następnie umieścisz go w piekarniku na kilkanaście minut. Wyborny biały barszcz z nutą chrzanu będzie doskonale smakował z kawałkami ugotowanego na twardo jajkiem oraz swojską kiełbasą. Jeśli chcesz dodać mu więcej smaku, posyp go otartym suszonym majerankiem i świeżo mielonym pieprzem. Udanego gotowania i smacznego!