Barszcz biały w chlebie – wielkanocny: na zakwasie | Przepisy.pl pixel

Barszcz biały w chlebie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

750 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Barszcz biały w chlebie  - Krok 1

Krok 2

Zupę dopraw chrzanem oraz śmietaną i gotuj 5 minut.

Barszcz biały w chlebie  - Krok 2

Krok 3

Z obu stron chleba odkrój końcówki o szerokości 5-6 cm. Wyjmij miąższ tak, aby powstały koszyczki chlebowe. Piecz je w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Barszcz biały w chlebie  - Krok 3

Krok 4

Wlej zupę do koszyczków z chleba. Barszcz możesz również podawać z jajkiem i kiełbasą.

Barszcz biały w chlebie  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Andrzej Baliczek

    Andrzej Baliczek , 25.03.2016

    No dobrze ale z chlebkiem !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Abuk Hałoń

    Abuk Hałoń , 16.03.2016

    Piękny widok ! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Klimaszewska

    Joanna Klimaszewska , 16.03.2016

    U mnie jest na każde święta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Susan Zamorestein

    Susan Zamorestein , 03.04.2015

    Super :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz biały w chlebie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały w chlebie Barszcz biały w chlebie

Wypróbuj przepis na aromatyczny barszcz biały w chlebie i zaskocz domowników wyjątkowym smakiem oraz efektownym podaniem tej popularnej polskiej zupy. Najpierw zagotuj wodę lub bulion, a następnie dodaj do niej przyprawę Knorr. Później zupę dopraw ostrym chrzanem. Na specjalne okazje, np. rodzinne uroczystości, czy podczas świąt, wyśmienity i barszcz podawaj w nietypowych miseczkach – wydrążonych bochenkach chlebka. Wykonasz je bardzo prosto i szybko. Wystarczy, że delikatnie wydrążysz miąższ z chleba, a następnie umieścisz go w piekarniku na kilkanaście minut. Wyborny biały barszcz z nutą chrzanu będzie doskonale smakował z kawałkami ugotowanego na twardo jajkiem oraz swojską kiełbasą. Jeśli chcesz dodać mu więcej smaku, posyp go otartym suszonym majerankiem i świeżo mielonym pieprzem. Udanego gotowania i smacznego!