Składniki
1
1 opakowanie
2 sztuki
750 mililitrów
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy. Jeśli chcesz, by barszcz nabrał jeszcze lepszego smaku, możesz zamiast kiełbasy dodać wędzonej szynki. Zupę dopraw śmietaną i gotuj 5 minut.
Krok 3
Chleb wraz ze skórką pokrój w dużą kostkę i usmaż na maśle, aż będzie złocisty i chrupiący. Podawaj z barszczem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Barszcz biały z grzankami i kiełbasą
To smakuje wybornie! Barszcz biały z chrupiącymi grzankami i kiełbasą to idealna propozycja na pyszny obiad. Miska takiej zupy zaspokoi głód i rozgrzeje a ze względu na zawarte w niej aromatyczne przyprawy – także pobudzi apetyt. By ją ekspresowo przygotować, zagotuj wodę lub bulion i dodaj przyprawę Knorr. Do zupy wrzuć pokrojoną w półplasterki delikatną białą kiełbasę. Z powodzeniem możesz zastąpić ją np. wędzoną szynką, a wówczas barszcz nabierze lekko dymnego aromatu i smaku. Na koniec dolej do niego śmietanę, która sprawi, że stanie się bardziej kremowy. Ten wyśmienity barszcz idealnie będzie smakował z chrupiącymi, złocistymi grzankami. Zrób je ze swojego ulubionego chleba. Wystarczy, że pokroisz go w kostkę i podsmażysz na margarynie. Jeśli chcesz dodać zupie jeszcze więcej smaku to posyp ją suszonym, pachnącym majerankiem, pietruszką albo tymiankiem.