
Składniki
1
1 opakowanie
2 sztuki
750 mililitrów
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Krok 2
Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy. Jeśli chcesz, by barszcz nabrał jeszcze lepszego smaku, możesz zamiast kiełbasy dodać wędzonej szynki. Zupę dopraw śmietaną i gotuj 5 minut.

Krok 3
Chleb wraz ze skórką pokrój w dużą kostkę i usmaż na maśle, aż będzie złocisty i chrupiący. Podawaj z barszczem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały z grzankami i kiełbasą
To smakuje wybornie! Barszcz biały z chrupiącymi grzankami i kiełbasą to idealna propozycja na pyszny obiad. Miska takiej zupy zaspokoi głód i rozgrzeje a ze względu na zawarte w niej aromatyczne przyprawy – także pobudzi apetyt. By ją ekspresowo przygotować, zagotuj wodę lub bulion i dodaj przyprawę Knorr. Do zupy wrzuć pokrojoną w półplasterki delikatną białą kiełbasę. Z powodzeniem możesz zastąpić ją np. wędzoną szynką, a wówczas barszcz nabierze lekko dymnego aromatu i smaku. Na koniec dolej do niego śmietanę, która sprawi, że stanie się bardziej kremowy. Ten wyśmienity barszcz idealnie będzie smakował z chrupiącymi, złocistymi grzankami. Zrób je ze swojego ulubionego chleba. Wystarczy, że pokroisz go w kostkę i podsmażysz na margarynie. Jeśli chcesz dodać zupie jeszcze więcej smaku to posyp ją suszonym, pachnącym majerankiem, pietruszką albo tymiankiem.