Barszcz biały z grzankami i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz biały z grzankami i kiełbasą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1

1 opakowanie

2 sztuki

750 mililitrów

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy. Jeśli chcesz, by barszcz nabrał jeszcze lepszego smaku, możesz zamiast kiełbasy dodać wędzonej szynki. Zupę dopraw śmietaną i gotuj 5 minut.

Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Chleb wraz ze skórką pokrój w dużą kostkę i usmaż na maśle, aż będzie złocisty i chrupiący. Podawaj z barszczem.

Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam adam

    adam adam , 15.06.2016

    bardzo smaczny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały z grzankami i kiełbasą Barszcz biały z grzankami i kiełbasą

To smakuje wybornie! Barszcz biały z chrupiącymi grzankami i kiełbasą to idealna propozycja na pyszny obiad. Miska takiej zupy zaspokoi głód i rozgrzeje a ze względu na zawarte w niej aromatyczne przyprawy – także pobudzi apetyt. By ją ekspresowo przygotować, zagotuj wodę lub bulion i dodaj przyprawę Knorr. Do zupy wrzuć pokrojoną w półplasterki delikatną białą kiełbasę. Z powodzeniem możesz zastąpić ją np. wędzoną szynką, a wówczas barszcz nabierze lekko dymnego aromatu i smaku. Na koniec dolej do niego śmietanę, która sprawi, że stanie się bardziej kremowy. Ten wyśmienity barszcz idealnie będzie smakował z chrupiącymi, złocistymi grzankami. Zrób je ze swojego ulubionego chleba. Wystarczy, że pokroisz go w kostkę i podsmażysz na margarynie. Jeśli chcesz dodać zupie jeszcze więcej smaku to posyp ją suszonym, pachnącym majerankiem, pietruszką albo tymiankiem.