
Składniki
1
1 opakowanie
2 sztuki
750 mililitrów
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Krok 2
Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy. Jeśli chcesz, by barszcz nabrał jeszcze lepszego smaku, możesz zamiast kiełbasy dodać wędzonej szynki. Zupę dopraw śmietaną i gotuj 5 minut.

Krok 3
Chleb wraz ze skórką pokrój w dużą kostkę i usmaż na maśle, aż będzie złocisty i chrupiący. Podawaj z barszczem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały z grzankami i kiełbasą
To smakuje wybornie! Barszcz biały z chrupiącymi grzankami i kiełbasą to idealna propozycja na pyszny obiad. Miska takiej zupy zaspokoi głód i rozgrzeje a ze względu na zawarte w niej aromatyczne przyprawy – także pobudzi apetyt. By ją ekspresowo przygotować, zagotuj wodę lub bulion i dodaj przyprawę Knorr. Do zupy wrzuć pokrojoną w półplasterki delikatną białą kiełbasę. Z powodzeniem możesz zastąpić ją np. wędzoną szynką, a wówczas barszcz nabierze lekko dymnego aromatu i smaku. Na koniec dolej do niego śmietanę, która sprawi, że stanie się bardziej kremowy. Ten wyśmienity barszcz idealnie będzie smakował z chrupiącymi, złocistymi grzankami. Zrób je ze swojego ulubionego chleba. Wystarczy, że pokroisz go w kostkę i podsmażysz na margarynie. Jeśli chcesz dodać zupie jeszcze więcej smaku to posyp ją suszonym, pachnącym majerankiem, pietruszką albo tymiankiem.