
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
0.5 szklanki
2 sztuki
4 ziarna
1 sztuka
4 ziarna
1 szczypta
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną i umytą włoszczyznę zalej wodą.

Krok 2
Dodaj kawałek chrzanu, czosnek oraz przyprawy. Gotuj około 30 minut, po czym odcedź.

Krok 3
Włóż białą kiełbasę do wrzącego wywaru. Gotuj powoli przez około 20 minut, następnie przełóż na talerz.

Krok 4
Rozmieszaj Barszcz biały Knorr ze śmietaną, dodaj do wywaru i całość gotuj jeszcze około 8 minut.

Krok 5
Podawaj gotowy barszcz z połówkami jaja na twardo i białą kiełbasą.


Dobra rada:
Niewiele osób wie, że chrzan oprócz walorów smakowych na właściwości lecznicze. Dobroczynnie wpływa na wątrobę, proces trawienia i bóle reumatyczne, ma także właściwości pleśniobójcze i konserwujące. Chrzan zawiera sporo wapnia i żelaza, a także 4-5 razy więcej witaminy C niż cytryna.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały z chrzanową chmurką
Barszcz biały powinien wyróżniać się i przykuwać uwagę intensywnym smakiem chrzanu. Aby uzyskać taki efekt, należy do bulionu dodać sporą ilość obranego, surowego korzenia. Na początek przygotuj do zupy wywar warzywny lub mięsny. Podkreśl jego aromat liściem laurowym, gruboziarnistym pieprzem lub zielem angielskim. Za dodatek mięsny posłużyć może biała lub wiejska kiełbasa oraz kawałek wołowiny. Chrzan powinien gotować się z warzywami, aż stanie się miękki, a jego wyrazisty smak pozostanie w bulionie. Pod koniec odcedź go, a wywar zapraw kwaśną śmietaną oraz zakwasem. Ewentualnie sięgnij po gotową propozycję barszczu białego. Zupę podawaj ze świeżym chrupiącym pieczywem lub z gotowanymi ziemniakami oprószonymi koperkiem. Całość udekoruj natką pietruszki. Ciekawie będzie się prezentować, jeśli zaserwujesz zupę w niewielkich, wydrążonych chlebkach. Dobrze skomponują się z nią jajka gotowane na twardo. Sprawdź listę składników i ugotuj pyszny barszcz biały z chrzanową chmurką. Życzymy smacznego.
































