Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Ulubione Smaki Barszcz Biały z Majerankiem

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Bogatszy smaku barszczu białego szefowie kuchnii Knorr uzyskali dzięki idealnej kompozycji mąki pszennej i żytniej, którą połączyli z aromatycznymi ziołami i przyprawami.

Powiązane produkty

Knorr Ulubione Smaki Sos Do Pieczeni Jasny
Knorr Ulubione Smaki Sos Do Pieczeni Jasny
Knorr Ulubione Smaki Sos Śmietanowo-Ziołowy
Knorr Ulubione Smaki Sos Śmietanowo-Ziołowy
Knorr Ulubione Smaki Żurek na Wędzonce
Knorr Ulubione Smaki Żurek na Wędzonce
Knorr Ulubione Smaki Żurek
Knorr Ulubione Smaki Żurek
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
Składniki: mąka: PSZENNA, ŻYTNIA; skrobia, sól jodowana, cukier, sól, ziemniaki1 (4,6%), preparat serwatkowy (MLEKO), hydrolizowane białko roślinne, maltodekstryna, czosnek1 (2,6%), tłuszcz palmowy, wędzona słonina (2,1%) (słonina, przeciwutleniacz: wyciągi z rozmarynu), LAKTOZA, kwasy: kwas cytrynowy, kwas mlekowy; majeranek (1%), liść laurowy, ekstrakt drożdżowy, aromat dymu wędzarniczego, aromaty (w tym SELER), cebula, regulator kwasowości: mleczan wapnia. Może zawierać inne zboża zawierające gluten, jaja, gorczycę i soję. Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Ulubione Smaki Barszcz Biały z Majerankiem

W wielu regionach Polski barszcz biały jest jednym z najważniejszych dań podawanych na wielkanocnym stole. Znajdujące się w nim zioła i przyprawy jak majeranek, liście laurowe i czosnek podkreślają absolutnie niepowtarzalny smak tej tradycyjnej zupy. Zachwyć swoich bliskich pyszną potrawą, którą dzięki Knorr Barszcz Biały z Majerankiem przygotujesz szybko i z łatwością. Poznaj kilka prostych kroków, podkasaj rękawy i… zapraszamy do wspólnego gotowania!

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr Barszcz Biały z Majerankiem wsyp do 750ml wody i porządnie wymieszaj, równocześnie podgrzewając. Wodę możesz zastąpić wywarem pozostałym z gotowania białej kiełbasy lub wędzonego boczku, a wtedy smak potrawy będzie znacznie bardziej wyrazisty.

Krok 2

Gdy zupa się zagotuje, zmniejsz ogień i często mieszając, gotuj jeszcze kilka minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną w plastry białą kiełbasę. Przypraw do smaku pieprzem.

Krok 3

Gotowe danie podawaj z połówkami ugotowanych jajek na twardo. Zupę udekoruj drobno siekaną natką pietruszki. Smacznego!