Knorr Ulubione Smaki Barszcz Biały z Majerankiem
Bogatszy smaku barszczu białego szefowie kuchnii Knorr uzyskali dzięki idealnej kompozycji mąki pszennej i żytniej, którą połączyli z aromatycznymi ziołami i przyprawami.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Ulubione Smaki Barszcz Biały z Majerankiem
W wielu regionach Polski barszcz biały jest jednym z najważniejszych dań podawanych na wielkanocnym stole. Znajdujące się w nim zioła i przyprawy jak majeranek, liście laurowe i czosnek podkreślają absolutnie niepowtarzalny smak tej tradycyjnej zupy. Zachwyć swoich bliskich pyszną potrawą, którą dzięki Knorr Barszcz Biały z Majerankiem przygotujesz szybko i z łatwością. Poznaj kilka prostych kroków, podkasaj rękawy i… zapraszamy do wspólnego gotowania!
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr Barszcz Biały z Majerankiem wsyp do 750ml wody i porządnie wymieszaj, równocześnie podgrzewając. Wodę możesz zastąpić wywarem pozostałym z gotowania białej kiełbasy lub wędzonego boczku, a wtedy smak potrawy będzie znacznie bardziej wyrazisty.
Krok 2
Gdy zupa się zagotuje, zmniejsz ogień i często mieszając, gotuj jeszcze kilka minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną w plastry białą kiełbasę. Przypraw do smaku pieprzem.
Krok 3
Gotowe danie podawaj z połówkami ugotowanych jajek na twardo. Zupę udekoruj drobno siekaną natką pietruszki. Smacznego!