Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini
łatwe
624 osoby zapisały

Składniki
700 gramów
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
80 mililitrów
6 sztuk
0.5 pęczka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostki Rosołu z kury Knorr rozprowadź w gorącej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie z oliwek, dodaj pomidory pelati i całość duś chwilę.

Krok 2
Następnie zalej wszystko przygotowanym z bulionetki rosołem i gotuj kilka minut.

Krok 3
Dodaj bazylię, cukier i świeżo zmielony pieprz, a następnie całość zmiksuj.

Krok 4
Zupę przelej do głębokiego talerza. Dodaj mozzarellę pokrojoną w kostkę.

Krok 5
Paluszki grissini zamocz w jogurcie, a następnie obsyp pokrojonymi bardzo drobno oliwkami i szczypiorkiem. Grissini podawaj ułożone na zupie. Całość udekoruj listkami bazylii.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej