Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

1079 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

285 osób wydrukowało

Pobierz pdf

589 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 litr

1 sztuka

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

80 mililitrów

6 sztuk

0.5 pęczka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki Rosołu z kury Knorr rozprowadź w gorącej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie z oliwek, dodaj pomidory pelati i całość duś chwilę.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej wszystko przygotowanym z bulionetki rosołem i gotuj kilka minut.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 2

Krok 3

Dodaj bazylię, cukier i świeżo zmielony pieprz, a następnie całość zmiksuj.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 3

Krok 4

Zupę przelej do głębokiego talerza. Dodaj mozzarellę pokrojoną w kostkę.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 4

Krok 5

Paluszki grissini zamocz w jogurcie, a następnie obsyp pokrojonymi bardzo drobno oliwkami i szczypiorkiem. Grissini podawaj ułożone na zupie. Całość udekoruj listkami bazylii.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • lElżbieta Klimaszewska

    lElżbieta Klimaszewska , 25.04.2018

    zupa smaczna i pikantna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Materna

    Piotr Materna , 03.04.2016

    łatwo, szybko i przyjemnie. dodałem dymke i szalotke... pikantny fajny smak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej