Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

985 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

266 osób wydrukowało

Pobierz pdf

529 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 litr

1 sztuka

0.5 pęczka

1 szczypta

0

80 mililitrów

6 sztuk

0.5 pęczka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki Rosołu z kury Knorr rozprowadź w gorącej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie z oliwek, dodaj pomidory pelati i całość duś chwilę.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej wszystko przygotowanym z bulionetki rosołem i gotuj kilka minut.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 2

Krok 3

Dodaj bazylię, cukier i świeżo zmielony pieprz, a następnie całość zmiksuj.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 3

Krok 4

Zupę przelej do głębokiego talerza. Dodaj mozzarellę pokrojoną w kostkę.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 4

Krok 5

Paluszki grissini zamocz w jogurcie, a następnie obsyp pokrojonymi bardzo drobno oliwkami i szczypiorkiem. Grissini podawaj ułożone na zupie. Całość udekoruj listkami bazylii.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • lElżbieta Klimaszewska

    lElżbieta Klimaszewska

    zupa smaczna i pikantna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Materna

    Piotr Materna

    łatwo, szybko i przyjemnie. dodałem dymke i szalotke... pikantny fajny smak

    Odpowiedz Odpowiedz

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej