Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini
łatwe
628 osób zapisało

Składniki
700 gramów
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
80 mililitrów
6 sztuk
0.5 pęczka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostki Rosołu z kury Knorr rozprowadź w gorącej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie z oliwek, dodaj pomidory pelati i całość duś chwilę.

Krok 2
Następnie zalej wszystko przygotowanym z bulionetki rosołem i gotuj kilka minut.

Krok 3
Dodaj bazylię, cukier i świeżo zmielony pieprz, a następnie całość zmiksuj.

Krok 4
Zupę przelej do głębokiego talerza. Dodaj mozzarellę pokrojoną w kostkę.

Krok 5
Paluszki grissini zamocz w jogurcie, a następnie obsyp pokrojonymi bardzo drobno oliwkami i szczypiorkiem. Grissini podawaj ułożone na zupie. Całość udekoruj listkami bazylii.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej