Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
1111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

311 osób wydrukowało

Pobierz pdf

624 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 litr

1 sztuka

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

80 mililitrów

6 sztuk

0.5 pęczka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki Rosołu z kury Knorr rozprowadź w gorącej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie z oliwek, dodaj pomidory pelati i całość duś chwilę.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej wszystko przygotowanym z bulionetki rosołem i gotuj kilka minut.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 2

Krok 3

Dodaj bazylię, cukier i świeżo zmielony pieprz, a następnie całość zmiksuj.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 3

Krok 4

Zupę przelej do głębokiego talerza. Dodaj mozzarellę pokrojoną w kostkę.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 4

Krok 5

Paluszki grissini zamocz w jogurcie, a następnie obsyp pokrojonymi bardzo drobno oliwkami i szczypiorkiem. Grissini podawaj ułożone na zupie. Całość udekoruj listkami bazylii.

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • lElżbieta Klimaszewska

    lElżbieta Klimaszewska , 25.04.2018

    zupa smaczna i pikantna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Materna

    Piotr Materna , 03.04.2016

    łatwo, szybko i przyjemnie. dodałem dymke i szalotke... pikantny fajny smak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissiniKrem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini

Kostki Rosołu z kury Knorr rozprowadź w gorącej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie z oliwek, dodaj pomidory pelati i całość duś chwilę.