
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.

Krok 2
Do garnka nalej około 1,5 litra wody i zagotuj. Następnie wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr i przygotowane wcześniej warzywa.

Krok 3
Gotuj do momentu, gdy warzywa staną się miękkie, po czym dodaj przecier pomidorowy.

Krok 4
Całość zmiksuj blenderem. Zupę możesz podawać ze śmietaną, posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem (lub ryżem) twojego dziecka.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidorowa zupa krem z makaronem
Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.