Zupa krem z makaronem - z pomidorów: przepis | Przepisy.pl pixel

Pomidorowa zupa krem z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
1642 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

306 osób wydrukowało

Pobierz pdf

424 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.

Pomidorowa zupa krem z makaronem   - Krok 1

Krok 2

Do garnka nalej około 1,5 litra wody i zagotuj. Następnie wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr i przygotowane wcześniej warzywa.

Pomidorowa zupa krem z makaronem   - Krok 2

Krok 3

Gotuj do momentu, gdy warzywa staną się miękkie, po czym dodaj przecier pomidorowy.

Pomidorowa zupa krem z makaronem   - Krok 3

Krok 4

Całość zmiksuj blenderem. Zupę możesz podawać ze śmietaną, posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem (lub ryżem) twojego dziecka.

Pomidorowa zupa krem z makaronem   - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Będzka

    Katarzyna Będzka , 07.05.2016

    Polecam użyć przecieru pomidorowego z prawdziwych włoskich pomidorów - zupa wychodzi o niebo lepiej. Można też poeksperymentować i użyć przecierów np. śródziemnomorskich czy z dodatkiem chilli. Pomidorówka nie musi być nudna :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidorowa zupa krem z makaronem  Pomidorowa zupa krem z makaronem

Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.