
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.

Krok 2
Do garnka nalej około 1,5 litra wody i zagotuj. Następnie wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr i przygotowane wcześniej warzywa.

Krok 3
Gotuj do momentu, gdy warzywa staną się miękkie, po czym dodaj przecier pomidorowy.

Krok 4
Całość zmiksuj blenderem. Zupę możesz podawać ze śmietaną, posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem (lub ryżem) twojego dziecka.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidorowa zupa krem z makaronem
Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.