Zupa krem z makaronem - z pomidorów: przepis | Przepisy.pl pixel

Pomidorowa zupa krem z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
1641 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

308 osób wydrukowało

Pobierz pdf

431 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.

Pomidorowa zupa krem z makaronem   - Krok 1

Krok 2

Do garnka nalej około 1,5 litra wody i zagotuj. Następnie wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr i przygotowane wcześniej warzywa.

Pomidorowa zupa krem z makaronem   - Krok 2

Krok 3

Gotuj do momentu, gdy warzywa staną się miękkie, po czym dodaj przecier pomidorowy.

Pomidorowa zupa krem z makaronem   - Krok 3

Krok 4

Całość zmiksuj blenderem. Zupę możesz podawać ze śmietaną, posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem (lub ryżem) twojego dziecka.

Pomidorowa zupa krem z makaronem   - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Będzka

    Katarzyna Będzka , 07.05.2016

    Polecam użyć przecieru pomidorowego z prawdziwych włoskich pomidorów - zupa wychodzi o niebo lepiej. Można też poeksperymentować i użyć przecierów np. śródziemnomorskich czy z dodatkiem chilli. Pomidorówka nie musi być nudna :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa zupa krem z makaronem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidorowa zupa krem z makaronem  Pomidorowa zupa krem z makaronem

Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.