Aromatyczna zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

2608 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

218 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

4 łyżki

1 litr

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę rosołową wołową Knorr w 1 litrze wrzątku, zagotuj.

Aromatyczna zupa pomidorowa - Krok 1

Krok 2

Dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Wlej do zupy śmietanę i dokładnie wymieszaj.

Aromatyczna zupa pomidorowa - Krok 2

Krok 3

Posiekaj bazylię i natkę pietruszki. Podawaj zupę udekorowaną bazylią i natką pietruszki.

Aromatyczna zupa pomidorowa - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Daria Mleczko

    Daria Mleczko , 31.03.2020

    TAK* Do tak przygotowanej zupy można na koniec dodać pokrojony ser feta, bardzo dobrze się komponuje z pomidorowym smakiem. Ja wrzucam garść sera na jedną porcję, ale można więcej lub mniej w zależności od upodobań :) A jeśli ktoś woli łagodniejszą wersję, to proponuję dodać pokrojony ser mozzarella, też bardzo dobrze smakuje!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Wira

    Marcin Wira , 22.03.2017

    Super Przepis Polecam Każdemu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktora MEW

    Wiktora MEW , 24.04.2016

    super ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • nikola sławkowska

    nikola sławkowska , 28.10.2015

    pychammmm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna zupa pomidorowaAromatyczna zupa pomidorowa

Szukasz inspiracji na obiad, który będzie się składał z dwóch dań? Jako pierwsze z nich dobrze sprawdzi się popularna pomidorówka. Wariantów przygotowania tej potrawy jest wiele. Można gotować ją na bazie świeżych, przetartych pomidorów oraz z użyciem koncentratu pomidorowego. Pomidory wybierz takie, które będą duże, dojrzałe, soczyste i bardzo miękkie. Świetnie sprawdzą się malinowe. Wywar gotuj na małym ogniu, przyprawiając pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Jako bazę do zupy możesz również wykorzystać rosół, który został Ci z poprzedniego obiadu. Dla urozmaicenia smaku dodaj świeżą bazylię, kilka gałązek kolendry oraz pietruszkę – zioła te dobrze pasują do pomidorowej. Całość podawaj z grzankami, groszkiem ptysiowym, makaronem lub ryżem. Pamiętaj, żeby dwa ostatnie dodatki ugotować osobno i dodać do gotowej już zupy. Gotowanie ich bezpośrednio w potrawie może źle wpłynąć na smak potrawy. Serwuj ją z kleksem śmietany i posyp startym parmezanem. Skorzystaj z naszego przepisu i przygotuj z jego pomocą smaczną pomidorówkę.