
Składniki
20 dekagramów
1
10 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1 litr wody, dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i ugotuj wywar.

Krok 2
Namocz w wodzie fasolę, następnie ugotuj w części bulionu.

Krok 3
Przesiej mąkę, dodaj jajko i odrobinę wody, zagnieć twarde ciasto.

Krok 4
Zetrzyj ciasto na tarce o dużych oczkach i dodaj do fasoli pod koniec gotowania. Gotuj do momentu, aż będzie miękkie.

Krok 5
Pomidory sparz i obierz, a następnie pokrój w plastry. Obierz cebulę i razem z papryką pokrój w kostkę.

Krok 6
Boczek pokrój w kostkę i częściowo stop na patelni. Dodaj cebulę i paprykę, smaż wszystko razem. Oprósz mąką, zasmaż i gotuj 10 minut.

Krok 7
Pozostały bulion dodaj do ugotowanej fasoli, następnie wrzuć podsmażone warzywa. Posyp majerankiem, dopraw do smaku i podawaj z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej