Zupa fasolowo – pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

297 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

384 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 litr wody, dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i ugotuj wywar.

Zupa fasolowo – pomidorowa - Krok 1

Krok 2

Namocz w wodzie fasolę, następnie ugotuj w części bulionu.

Zupa fasolowo – pomidorowa - Krok 2

Krok 3

Przesiej mąkę, dodaj jajko i odrobinę wody, zagnieć twarde ciasto.

Zupa fasolowo – pomidorowa - Krok 3

Krok 4

Zetrzyj ciasto na tarce o dużych oczkach i dodaj do fasoli pod koniec gotowania. Gotuj do momentu, aż będzie miękkie.

Zupa fasolowo – pomidorowa - Krok 4

Krok 5

Pomidory sparz i obierz, a następnie pokrój w plastry. Obierz cebulę i razem z papryką pokrój w kostkę.

Zupa fasolowo – pomidorowa - Krok 5

Krok 6

Boczek pokrój w kostkę i częściowo stop na patelni. Dodaj cebulę i paprykę, smaż wszystko razem. Oprósz mąką, zasmaż i gotuj 10 minut.

Zupa fasolowo – pomidorowa - Krok 6

Krok 7

Pozostały bulion dodaj do ugotowanej fasoli, następnie wrzuć podsmażone warzywa. Posyp majerankiem, dopraw do smaku i podawaj z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.

Zupa fasolowo – pomidorowa - Krok 7
10

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Wojtkiewicz

    Agnieszka Wojtkiewicz

    Może być smaczna zupka :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Ochędzan

    Marta Ochędzan

    wypróbowana :) pyszniutka :):)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anne Anulka Printemps

    Anne Anulka Printemps

    Nio czy fasolowa, ja tam wolę pomidorówkę;):)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Błażej Trzonkowski

    Błażej Trzonkowski

    Ja mam kaca i zjadlbym taka zupke,Ktos szykuje w opo i okolicach??:p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Tęcza

    Kasia Tęcza

    Narodowy dzień sprzątania, oczywiście ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemysław Wojciech Sobolewski

    Przemysław Wojciech Sobolewski

    probuje zmobilizowac sie do sprzatania;0

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radoslaw Marciniak

    Radoslaw Marciniak

    30 minut biegu wspaniale rozpoczęło sobotę u mnie dziś na obiadek focciata albo tortilla ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Jasinska

    Klaudia Jasinska

    rosół na kaca

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Baranowska

    Danuta Baranowska

    Witam i smacznego wszystkim życzę;;))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Braka Czasa

    Braka Czasa

    Ja dziś też szykuję pomidorową :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowo – pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowo – pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowo – pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowo – pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowo – pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowo – pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowo – pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej