
Składniki
20 dekagramów
1
10 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1 litr wody, dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i ugotuj wywar.

Krok 2
Namocz w wodzie fasolę, następnie ugotuj w części bulionu.

Krok 3
Przesiej mąkę, dodaj jajko i odrobinę wody, zagnieć twarde ciasto.

Krok 4
Zetrzyj ciasto na tarce o dużych oczkach i dodaj do fasoli pod koniec gotowania. Gotuj do momentu, aż będzie miękkie.

Krok 5
Pomidory sparz i obierz, a następnie pokrój w plastry. Obierz cebulę i razem z papryką pokrój w kostkę.

Krok 6
Boczek pokrój w kostkę i częściowo stop na patelni. Dodaj cebulę i paprykę, smaż wszystko razem. Oprósz mąką, zasmaż i gotuj 10 minut.

Krok 7
Pozostały bulion dodaj do ugotowanej fasoli, następnie wrzuć podsmażone warzywa. Posyp majerankiem, dopraw do smaku i podawaj z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej